O companie rusească a anunţat că va oferi o recompensă de 5 milioane de ruble (72.000 de dolari) primului militar care va distruge sau va captura în Ucraina un tanc fabricat în Occident, după ce Kremlinul a promis că forţele ruse vor distruge orice tancuri occidentale trimise în Ucraina, relatează Reuters.

SUA, Germania şi mai multe alte ţări europene au decis să trimită Kievului tancuri avansate de luptă în următoarele câteva luni pentru a contribui la dezvoltarea capacităţii militare a Ucrainei în contextul în care în curând se împlineşte un an de la declanşarea războiului.

Decizia a fost criticată de Kremlin drept o escaladare periculoasă, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus că tancurile "vor arde" pe linia frontului.

Acum o companie rusă - Fores, cu sediul în Urali, care fabrică agenţi de susţinere pentru fracturarea hidraulică - oferă plăţi în bani militarilor ruşi care "capturează sau distrug" tancurile german Leopard 2 şi respectiv american Abrams.

Compania susţine că va recompensa cu cinci milioane de ruble primul soldat rus care va distruge un tanc de fabricaţie occidentală şi cu 500.000 de ruble (7.200 de dolari) reuşitele ulterioare.

Folosind limbajul utilizat de oficialii ruşi şi de prezentatorii tv care susţin propaganda Kremlinului, Fores afirmă că NATO pompează în Ucraina o cantitate "nelimitată" de arme şi escaladează conflictul.

De asemenea, compania a anunţat o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă fabricate în Occident, dacă acestea vor fi livrate Ucrainei.

Tancurile nu au fost încă trimise Kievului şi ar putea dura mai multe luni până când cea mai mare parte a livrărilor promise va fi efectuată, notează Reuters.

De la începutul războiului, Ministerul Apărării din Rusia susţine că a distrus sute de arme occidentale.

Kievul a respins aceste afirmaţii, subliniind de pildă că Rusia susţine că a distrus mai multe lansatoare multiple de rachete fabricate în SUA HIMARS decât au fost trimise Ucrainei.

Livrările anterioare de arme avansate occidentale, în special de HIMARS, au fost creditate cu un rol major în schimbarea sorţii războiului de 11 luni, ajutând Kievul să-şi asigure o serie de victorii surpriză şi să împingă înapoi forţele ruse dintr-o parte din teritoriul capturat la începutul invaziei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri