Un nou cutremur de 5,7 grade s-a produs în România, în zona Olteniei, care s-a resimțit inclusiv la București. Reprezentanții INFP susțin că seismele din zona Olteniei nu au nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută în Turcia și Siria.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica a Pământului (INFP), în ziua de 14.02.2023, 15:16:57 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 5,7, la adâncimea de 40 km. Cutremurul s-a produs la 120km de Craiova, 70km V de Pitesti, 120km SV de Sibiu, 149km SV de Brasov, 160km V de Ploiesti, 177km V de Bucuresti, 198km NV de Ruse, 205km S de Cluj-Napoca, 234km E de Timisoara, 244km NE de Nis.

Conform unei actualizări a INFP cutremurul a fost urmat într-un interval de aproape 15 minute de două seisme, cu magnitudini de 3,5 şi 3,4 pe Richter

Reprezentanții INFP susțin că seismul a avut loc la 10 km distanță față de cel care a avut loc ieri. Totodată, deși zona Olteniei nu este recunoscută pentru activitatea seismică frecventă și că în două zile au avut loc două cutremure de peste 5 grade, seismele nu au nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Turcia și Siria.

Luni, 13 februarie, potrivit INFP, seismul s-a produs la ora 16:58:06 în Oltenia, județul GORJ. Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

ISU a trimis echipaje în recunoaștere

Echipaje operative din cadrul subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt execută recunoaşteri în teren în urma cutremurului produs în judeţul Gorj şi care a fost resimţit în judeţul Olt, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu, potrivit Agerpres.

Până în prezent, în urma cutremurului de marţi nu au fost înregistrate apeluri la 112 şi nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

"În urmă cutremurului care s-a produs în urmă cu puţin timp, echipaje operative din cadrul subunităţilor de intervenţie execută recunoaşteri în teren. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime", a precizat reprezentantul ISU Olt.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri