Autorităţile din Malaysia au pregătit o serie de măsuri, între care însămânţarea norilor şi închiderea şcolilor, pentru a combate poluarea aerului cauzată de sutele de incendii din Indonezia vecină, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Ministerul Resurselor Naturale, Mediului şi Schimbărilor Climatice din această ţară a emis un comunicat în care detaliază posibilele acţiuni după ce a detectat aproximativ 250 de incendii pe insulele indoneziene Borneo şi Sumatra.

Nivelurile de poluare a aerului au atins luni seară un "nivel nesănătos" în 11 zone, unele dintre acestea incluzând părţi din Kuala Lumpur.

În districtul Cheras din sud-estul capitalei, indicele de contaminare a aerului a atins 160 de puncte cu o zi înainte.

"În prezent, calitatea aerului din ţară continuă să se deterioreze, cu o creştere a zonelor care au înregistrat valori nesănătoase ale calităţii aerului, în special pe coasta de vest a părţii peninsulare a Malaysiei", se arată în comunicat.

Conform planului, autorităţile indică posibilitatea însămânţării norilor cu scopul de a declanşa precipitaţii în zonele în care indicele de calitate a aerului depăşeşte 150 de puncte pentru mai mult de 24 de ore.

Însămânţarea norilor, o tehnică ce datează din 1946, este cea mai comună metodă de modificare artificială a vremii prin dispersarea în aer, din avioane sau de la suprafaţă, a unor substanţe precum iodura de argint, gheaţa carbonică şi chiar sare.

Ministerul malaysian a mai spus că va suspenda activităţile în aer liber în şcoli şi grădiniţe dacă indicele depăşeşte 100 de puncte şi va închide "imediat" respectivele unităţi dacă va ajunge la 200.

Săptămâna trecută, Malaysia a acuzat Indonezia că a provocat o problemă de poluare a aerului din cauza incendiilor de pe teritoriul său, ceea ce Jakarta neagă.

În timpul sezonului secetos din Indonezia, între aprilie şi octombrie, plantaţiile de ulei de palmier şi alte culturi ard miriştile şi creează nori de poluare care uneori, ca în 2014 şi 2015, trec graniţele şi afectează ţări vecine precum Malaysia şi Singapore.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri