Mai mult ca sigur că deja intri în panică și nu prea știi ce cadou să îi cumperi celui mic. Poate că te-ai dus la el și l-ai ajutat să îi scrie o scrisoare lui Moș Crăciun în care i-a cerut o navă spațială în mărime naturală sau o baghetă magică pentru a se apuca de vrăjitorie. Lăsând gluma la o parte, copiii au această tendință de a visa pentru că au o imaginație bogată și energie aproape nelimitată. Și cum nu ai un contact direct la vreo agenție spațială sau vreo poartă către altă lume în dulap, ai putea să recurgi la câteva cadouri care să îi dezvolte anumite aptitudini.

Probabil că și tu l-ai recunoscut pe cel mic în descrierea de mai sus. Dacă răspunsul e da, lucru de care suntem foarte siguri, atunci mai rămâi puțin și vezi câteva idei bune de cadouri care să-i dezvolte anumite aptitudini celui mic, dar să-l și țină ocupat. Astfel, ia-ți puțin timp liber și vezi ce idei poți fura din acest articol.

Un set Lego

Prima recomandare este un set Lego. Probabil că și copilul tău e foarte curios cum funcționează lucrurile, dar de ce să nu construiască el de la zero ceva? Așa că, cel mai bun cadou pentru cel mic poate să fie un set Lego, indiferent de care o fi, pentru că, da, sunt foarte multe din care poți să alegi.

Cum am zis și mai sus, există foarte multe seturi de Lego din care poți alege. De la un set de Lego cu Star Wars până la un Lego Technic, există o varietate impresionantă de opțiuni.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare variante. Înainte de a alege un set Lego pentru cel mic, ar fi bine să te asiguri că va fi pe placul lui. De exemplu, dacă cel mic întoarce mereu capul pe stradă după mașini, un Lego Technic probabil că o să îi placă foarte mult. Seturile de Lego Technic sunt practic mașini sau motociclete de toate felurile pe care cel mic trebuie să le construiască de la zero.

Seturile de Lego nu sunt chiar pentru toate vârstele, deoarece unele au foarte multe piese mici. Totuși, dacă cel mic este încă în perioada în care bagă toate jucăriile în gură, dar tot este curios din cale afară și construiește de toate din orice, poți alege pentru el un Lego Duplo, special pentru copiii mai mici. Așa că, indiferent că e un Lego Technic, Duplo sau cu Star Wars, gândește-te la ce i-ar plăcea celui mic și alege setul în funcție de vârstă.

Un set de experimente

Copiii mai fac câteva nefăcute, dar nu le fac cu rea intenție, ci doar pentru că sunt foarte curioși. Apropo de ceea ce ți-am zis mai sus. Probabil că ți s-a mai întâmplat să vrei să gătești o prăjitură bună și să constați că-ți lipsesc câteva ingrediente. Te tot învârți, le tot cauți și după le găsești în camera celui mic. Și când îl întrebi de ce le-a luat, îți spune că voia să facă niște experimente, să vadă ce se întâmplă dacă le combină.

Dacă situația asta îți sună ca ceva cunoscut, atunci o idee foarte bună de cadou pentru cel mic este un set de experimente. Astfel, îl poți ține ocupat cu o mulțime de combinații interesante și distractive, fără să mai apeleze la ingredientele din bucătărie. Asta nu doar că te ajută să-ți păstrezi ingredientele intacte, ci îl și încurajează să exploreze și să-și dezvolte imaginația.

O carte este mereu potrivită

O ultimă idee de cadou, atât pentru copiii mai mici, cât și cei mai mari este o carte. Acum, depinde ce fel de carte. Dacă ai un copil de câțiva anișori, poți alege o carte de desenat sau una cu povești ilustrate pe care să o citiți împreună. Însă, dacă cel mic este mai mare, poți opta pentru o carte ceva mai serioasă. Poate una de istorie, scrisă special pentru copii.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri