Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că finalul de an a venit cu schimbarea a încă 50 de kilometri de conducte schimbate pe rețeaua de termoficare și a distribuit și un clip video care arată în ce stare se aflau țevile înlocuite pe Bulevardul Timișoara și de care nu s-a mai atins nimeni timp de 50 de ani.

„Închidem anul cu încă 50 de km de conductă de termoficare schimbați. Anul viitor vor continua lucrările pe șantiere cu finanțare din fonduri europene și naționale. Așa cum am mai spus, singura soluție pentru a avea apă caldă și căldură fără întrerupere este înlocuirea țevilor”, a scris primarul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Wall-Street.ro vă arăta și în urmă cu ceva timp în ce starea au ajuns rețelele de conducte din Capitală, unele țevi având, de asemenea, peste jumătate de secol de la darea lor în funcțiune. Imaginile mai vechi le puteți revedea în această GALERIE FOTO.

Evident, din vară și până acum, lucrările de schimbare a conductelor au continuat, așa că Termoenegetica a publicat și alte imagini cu relicvele sistemului de termoficare din București și puteți vedea câteva în galeria foto de mai sus, care însoțește acest articol.

Multe dintre conductele de apă caldă de sub Capitală pe care le puteți vedea în imagini datează dinainte de Revoluția din 1989. Potrivit Termoenergetica, cele de pe Magistrala 3 Sud au chiar 55 de ani. Două treimi dintre conducte sunt mai vechi de un sfert de secol

În total, în București sunt aproape 1.000 de kilometri de rețea primară de termoficare (adică rețeaua dintre CET-uri și punctele termice), iar primarul Nicușor Dan speră ca, până la sfârșitul mandatului său, să fie înlocuiți măcar 200 de kilometri.

Sursa foto: Termoenergetica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri