Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis a anunţat că două iniţiative legislative vor intra la votul decizional al Camerei, cea care interzice păcănelele şi cea care interzice comercializarea ţigărilor electronice către minori.

Alfred Simonis a făcut acest anunț în contextul în care forul legislativ a adoptat proiectul care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori.

„Proiectul de lege pe care l-am iniţiat în urmă cu câteva luni şi care prevede interzicerea comercializării către minori a băuturilor energizante a fost dezbătut (...) în plenul Camerei Deputaţilor (...). Mă bucur că iniţiativa mea se bucură şi de susţinerea altor deputaţi, în afara colegilor din Partidul Social Democrat, înţelegându-se pericolul la care sunt expuşi copiii care consumă acest tip de băuturi”, a scris Alfred Simonis pe Facebook.

Cât privește păcănelele, recent, Marcel Ciolacu a afirmat că el, alături de colegii săi, "va merge până la capăt" în această privință, localitățile sub 15.000 de locuitori urmând să nu mai aibă niciun aparat de păcănele în viitor.

"Din punctul meu de vedere, rămân consecvent, în acest moment, tot ce înseamnă 'păcănele' în mediul rural nu au ce căuta. Vedem abordarea în ceea ce priveşte municipiile şi perioada până când ele vor fi scoase în afara oraşului. Acest lucru trebuie făcut. Este ipocrit să spui că statul român încasează, sau să dai aviz negativ unei astfel de legi tu, Guvern al României, fiindcă încasai un miliard şi ceva de lei. Nu, acei un miliard şi ceva de lei se duceau în gospodăriile oamenilor şi se întorceau înapoi tot la statul român. Deci, e o abordare total greşită, am văzut că s-a tot vehiculat", declara Marcel Ciolacu anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri