Metrorex a anunțat că un tren ar fi intrat pe linia pe care era deja o altă garnitură de metrou, iar cele două ar fi intrat în contact, dar fără urmări. Compania declară că incidentul a fost deja raportat către AGIFER (Agenția de investigare feroviară română), dar traficul între stațiile Mihai Bravu și Timpuri noi s-a desfășurat îngreunat. Acestea nu au fost singurele probleme de la metrou din această seară.

UPDATE Ora 22:15: „Metrorex informează că în jurul orei 19:15, în stația de metrou Timpuri Noi, s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren. Din acest motiv, circulația de metrou a fost reorganizată între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu. Călătorii aflați în stații au fost informați prin sistemul de sonorizare,” se arată într-un comunicat Metrorex

„n urma incidentului feroviar de la stația Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia și vor dispune măsurile care se impun. Călătorii au fost debarcați în siguranță la peron, iar circulația trenurilor în acest moment se desfășoară în condiții normale,” relatează aceeași sursă.

- Știrea inițială -

Mai multe probleme marchează traficul subteran din Capitală în ultimele ore. Informațiile din partea Metrorex au fost, inițial, contradictorii cu privire la un incident aparent minor care s-a produs la stația Timpuri Noi, timp în care călătoriilor aflați pe peron nu li s-ar fi comunicat ce se întâmplă de fapt. „Vă informăm că, din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă”, s-a arătat într-o primă comunicare oficială a companiei.

Ulterior, s-a spus că „încă un tren a prezentat o defecțiune la Timpuri Noi în jurul orei 19:15. Și acesta a fost retras.” Abia ulterior, Metrorex a recunoscut că „defecțiunea” a fost, de fapt, dată de întâlnirea poate prea apropiată a două garnituri pe aceeași șină. „Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmând ca organele abilitate sa investigheze evenimentul și să dispună măsurile care se impun,” se arată într-un alt mesaj.

„Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri. Menționăm că în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale.” De asemenea, s-a consemnat și defectarea „unui tren la Distor 1 în jurul orei 18.50, unde au fost călători debarcați la peron și trenul a fost retras.”

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri