Comisariatul pentru Protecția Cosumatorilor Sector 6 (CPCS6) a derulat, pe 1.03.2024, o acțiune de control la punctul de lucru al operatorului economic Panion Prod Com SRL, din sectorul 6 al Capitalei (fabrică de pâine). În urma problemelor constatate, au fost aplicate amenzi de 15.000 de lei, a fost oprită temporar activitatea până la remedierea deficiențelor și s-a decis retragerea definitivă a producției realizate în data de 1 martie, aflată în locație și pe drum cătrer clienți, respectiv 5.600 de bucăți.

”La apariția sesizărilor cu privire la acest operator, am acționat cu celeritate, iar ceea ce am descoperit ne-a întristat și cutremurat, totodată. Înțelegem orice problemă economică ar putea fi traversată de producători, dar nu înțelegem ca acestea să se răsfrângă asupra sănătății sau vieții consumatorului. Reamintim operatorilor economici existența proiectului ANPC, ”control voluntar”, prin care îi putem consilia și putem preveni situații de acest fel. Ne dorim ca pâinea noastră ”cea de toate zilele” să fie produsă în condiții normale, europene” – Paul Anghel, director general, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Abaterile de la legislație identificate de comisari au fost:
- depozitarea navetelor cu pâine direct pe paviment
- condiții igienico-sanitare pecare: calorifere ruginite, tavan cu infiltrații și mucegai, ventilator neigienizat, țeavă de gaze cu depuneri masive de impurități, paviment neigienizat și cu spărturi, pereți și tavan neigienizate și faianță ciobită, scurgerea/sifonul din paviment fără grila de protecție, cu acumulare mare de impurități (resturi alimentare)
- depozitare unor instrumente de curățenie în proximitatea liniei de producție
- folosirea unor tăvi neigienizate cu depuneri masive de grăsime, resturi alimentare și arsuri
- folosirea unor utilaje cu depuneri de impurități, cu grăsime și rugină, cu mucuri de țigări în proximitatea utilajelor pe paviment, ceea ce demonstrază fumatul în aceste incinte
- utilizarea unui agregat frigorific destinat depozitării drojdiei cu depuneri masive de gheață și neigienizat
- păstrarea unor navete cu pâine mucegăită și a unor rebuturi, în acelasi spatiu de depozitare cu navetele cu pâine destinată livrării
- depozitarea unor ambalaje și articole vestimentare pe paviment,
- lipsa autorizațiilor de funcționare emise de primărie, ISU, DSP.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri