Vrei sa iti lansezi un business, dar nu poti face fata presiunilor financiare: ai de platit chiria sau imprumutul pentru casa, masina ori poate ai copii. In fond, oricine are responsabilitati. Dar, avand in vedere ca iti va lua ceva timp sa iti dezvolti afacerea, cel mai bine este de apuci cat mai devreme. Deci esti candidatul perfect sa fii antreprenor part-time, scrie The Entrepreneur.
Citeste cateva metode prin care te poti descurca perfect ca antreprenor care in acelasi timp are si un loc de munca:

1. Creeaza-ti un echilibru. Poti incepe o afacere fiind la fel de eficient la serviciu? Daca te implici in business, astfel incat jobul tau full-time sa sufere, oamenii vor observa asta si te va costa oportunitati si, posibil, insasi slujba.

2. Ai rabdare. Ca antreprenor part-time, nu iti poti dezvolta businessul la fel ca cei care fac doar asta. Si chiar si antreprenorii full-time nu au niciodata destule ore pentru a rezolva tot ce isi doresc. Ai rabdare cu tine, s-ar putea sa nu avansezi la fel de repede precum ai vrea, dar faptul ca iti continui afacerea este un lucru bun.

3. Pastreaza-ti banii. La un moment dat, probabil o sa iti doresti sa renunti la slujba pentru a deveni antreprenor full-time. Banii pe care ii pui deoparte iti vor permite sa faci cresti mai repede. Daca nu ai nevoie de ei ca sa iti cresti businessul, atunci pune-i deoparte pentru tine, pentru viitor. Dar fii pregatit sa ii investesti in business cand ai nevoie.

4. Stabileste-ti targeturi flexibile. Pe masura ce iti construiesti businessul, s-ar putea sa simti ca slujba te incurca in dezvoltarea afacerii. Este OK. De fapt, despre asta este vorba cand esti antreprenor part-time.

5. Fa-ti un plan de rezerva. Vrei sa fii antreprenor part-time pentru intotdeauna? Este in regula. Sa lucrezi ca antreprenor part-time s-ar putea sa nu fi fost planul tau initial, dar, daca businessul tau poate avea succes si daca muncesti doar in orele tale libere, iar, in acelasi timp, te poti bucura de jobul tau full-time, de ce sa nu incerci si asa?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri