Luiza Ezechil (26 de ani), consultant in resurse umane, si Alexandru Stoica (22 de ani), programator, au lansat impreuna proiectul Rolancer.com, pentru ca romanii sa aiba un spatiu virtual unde sa caute freelanceri.
Chiar daca ideea nu este una originala, la nivel international existand deja astfel de proiecte consacrate, cei doi tineri au dorit sa realizeze un astfel de proiect la nivel national pentru ca romanii sa aiba un spatiu virtual unde sa caute freelanceri – fie ca au nevoie de un specialist in IT , un avocat, un fotograf sau un tamplar.

Luiza Ezechil (foto) a absolvit facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si urmeaza un master in Comunicare Manageriala si Resurse umane in Bucuresti. Este studenta in prezent si la ANTREMAN - School for Entrepreneurial and Managerial Studies , proiect european realizat in parteneriat cu Anglia Ruskin Cambridge University. Este din Pitesti, dar locuieste in Bucuresti de 6 ani.

Alexandru Stoica, din Bucuresti, are experienta de 7 ani in programare.

La platforma online s-a lucrat timp de mai mult de jumatate de an, iar pe piata a fost lansata de 2 luni.

Investitiile initiale (in afara de costurile de programare, proiectul fiind dezvoltat de catre Alexandru) sunt in jur de 700 de euro pana in prezent– costurile unui server dedicat, iar bugetul pentru promovare va fi in jur de 1000 euro pentru 2012, banii fiind stransi din activitatiile de consultanta pe care Luiza le presteaza cu firma HR Performance pe care o reprezinta.

"Intentionam sa crestem know-how-ul utilizatorilor prin promovarea proiectului in mediul online, prin bannere pe diferite publicatii de business dar si prin adduri sponsorizate pe Facebook", spune Luiza Ezechil.

Promovarea va viza in mod special cresterea awareness-ului celor ce au nevoie de freelanceri pentru proiectele lor, aceasta reprezentand cea mai mare provocare pentru cei doi, intrucat exista deja 400 de specialisti inscrisi si doar cateva proiecte postate.

Proiectul este oferit gratuit pentru o anumita perioada de timp, cei doi asteptand ca acesta sa genereze venit pe termen lung, dupa ce acesta va deveni cunoscut la o scala mai larga , prin introducerea de abonamente de licitatii si diverse tipuri de promovari ale proiectelor si ale freelancerilor.

Pe piata internationala exista situri consacrate de gen, precum odesk.com , guru.com , elance.com. "Ceea ce aduce nou pe piata Rolancer.com este faptul ca incearca sa reuneasca o comunitate de specialisti romani pentru proiecte nationale, si nu numai", incheie Ezechil.

Cum ti se pare proiectul celor doi? Considerati ca vor reusi sa atraga freelanceri si companii interesate? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri