Wall-Street.ro te invita sa parcurgi cele sapte proiecte si sa le semnalezi, in comentarii, pe cele care ti se par cele mai bune.

Cele 7 proiecte finaliste sunt:

Bucuresti, orasul tuturor - harta accesibilitatii pentru persoane cu dizabilitati. O harta interactiva a tuturor locurilor publice accesibile persoanelor cu dizabilitati.

Legi libere- crearea unui portal liber de legislatie si jurisprudenta. Legi accesibile intr-un format liber si usor de utilizat.

Lipsatratament.ro - Inventarul medicamentelor din Romania - un sistem electronic de monitorizare a penuriei de medicamente din toata tara. Util pentru doctori, asistente medicale, ONG-uri, pacienti si familiile acestora.

Citeste si:

Lexcivitas- O platforma care ii va ajuta pe cetateni sa cunoasca mai usor legile care stau la baza dezvoltarii urbane. In plus, ii va sprijini pe locuitorii orasului Bucuresti sa raporteze actiunile ilegale.

Publicam economia publica- un site care transparentizeaza activitatea companiilor la care statul este actionar majoritar, de la regiile autonome la concesionarile de resurse publice.

PublicJob.ro- un site unde sunt disponibile toate posturile vacante din institutiile publice. Despre acest proiect a scris anterior si wall-street.ro.

Sexul vs Barza- prima platforma online de educatie sexuala pentru adolescentii romani, in format video.

In perioada urmatoare, cele 7 idei finaliste vor fi transformate in prototipuri functionale in cadrul celui mai intens incubator de idei: Hackathonul ReStart Romania, un maraton de 48 de ore de programare care va avea loc in Bucuresti, intre 2 – 4 noiembrie.

Peste 100 de idei au fost inscrise in competitia ReStart de anul acesta, in cadrul celor trei tematici: transparenta si date deschise, o administratie publica utila cetateanului si agregare comunitara.