Legi libere pentru toti, dezvoltarea urbana, analiza activitatii companiilor unde statul este actionar majoritar, transparentizarea posturilor din administratia publica, educatia sexuala a tinerilor sau monitorizarea inventarelor publice de medicamente din Romania sunt temele tratate de proiectele finaliste in ReStart Romania - o competitie care promoveaza utilizarea de resurse si tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale.
Wall-Street.ro te invita sa parcurgi cele sapte proiecte si sa le semnalezi, in comentarii, pe cele care ti se par cele mai bune.

Cele 7 proiecte finaliste sunt:

Bucuresti, orasul tuturor - harta accesibilitatii pentru persoane cu dizabilitati. O harta interactiva a tuturor locurilor publice accesibile persoanelor cu dizabilitati.

Legi libere- crearea unui portal liber de legislatie si jurisprudenta. Legi accesibile intr-un format liber si usor de utilizat.

Lipsatratament.ro - Inventarul medicamentelor din Romania - un sistem electronic de monitorizare a penuriei de medicamente din toata tara. Util pentru doctori, asistente medicale, ONG-uri, pacienti si familiile acestora.

Lexcivitas- O platforma care ii va ajuta pe cetateni sa cunoasca mai usor legile care stau la baza dezvoltarii urbane. In plus, ii va sprijini pe locuitorii orasului Bucuresti sa raporteze actiunile ilegale.

Publicam economia publica- un site care transparentizeaza activitatea companiilor la care statul este actionar majoritar, de la regiile autonome la concesionarile de resurse publice.

PublicJob.ro- un site unde sunt disponibile toate posturile vacante din institutiile publice. Despre acest proiect a scris anterior si wall-street.ro.

Sexul vs Barza- prima platforma online de educatie sexuala pentru adolescentii romani, in format video.

In perioada urmatoare, cele 7 idei finaliste vor fi transformate in prototipuri functionale in cadrul celui mai intens incubator de idei: Hackathonul ReStart Romania, un maraton de 48 de ore de programare care va avea loc in Bucuresti, intre 2 – 4 noiembrie.

Peste 100 de idei au fost inscrise in competitia ReStart de anul acesta, in cadrul celor trei tematici: transparenta si date deschise, o administratie publica utila cetateanului si agregare comunitara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri