Poti avea ca mentori intreprinzatori sau manageri celebri, profesori sau scriitori de business, dar la fel de bine iti pot fi mentori si cunostintele, fie ca vorbim despre prieteni din copilarie sau colegi, scrie publicatia The Entrepreneur.

1. Un prieten pe care il cunosti dinainte sa iti incepi afacerea.
Poate nicio parere nu conteaza la fel de mult ca a unei persoane pe care o cunosti dinainte sa iti lansezi afacerea. Aceasta te cunoaste de cand businessul tau era doar un vis, de cand nici nu stiai ce inseamna sa ai propria companie. Acesti oameni te pot aduce cu picioarele in momentele in care te pierzi in tot ce ai de facut.

2. O persoana care este la acelasi nivel de educatie ca tine.
Sa te intalnesti la cafea sau sa vorbesti pe messenger ori Skype cu persoane care sunt la acelasi nivel educational ca si tine te fac sa ai mai multa incredere in tine. De asemenea, te ajuta sa iti intelegi colegii mai bine.

3. Un coleg cu care nu iti place sa lucrezi.
Una dintre cele mai mari provocari pe care le are un antreprenor este sa justifice ce vrea sa faca si de ce propunerea sa va aduce o schimbare mare pentru investitori, cofondatori, angajati. Nimic nu te ajuta sa inveti sa explici mai bine si mai repede decat atunci cand lucrezi cu cineva cu care nu ti se pare foarte placut sa colaborezi.

4. O persoana cu abilitati total diferite de ale tale.
Cauta mentori care seamana cat mai putin cu tine pentru ca astfel esti motivat sa inveti..pentru ca, este umilitor sa vezi cat de multe nu stii. Invatarea pe termen lung este cruciala pentru a avea succes in business, mai ales pentru cei care lucreaza intr-o industrie bazata pe inovatie.

5. Un prieten care a stiut dintotdeauna ca vrei sa fii antreprenor.
Intalneste-te adesea cu oameni care te cunosc mai ales ca antreprenor. Acestia sunt cei care iti vor spune "asa trebuie sa faci” si atunci ca te indoiesti. Aceasta persoana nici nu isi poate imagina ca vrei sa renunti la acele lucruri care nu iti ies din prima si nu iti va spune niciodata ca este OK daca nu ai dat tot ce este mai bun din tine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
11 greseli pe care trebuie sa le eviti daca iti doresti sa ajungi CEO