Fondatorul Elefant.ro: Daca vreti sa lansati o librarie online, calculati-va foarte bine cheltuielile

Cei care se gandesc sa lanseze librarii online, ar trebui sa isi calculeze atent cheltuielile, pentru ca sumele investite sunt foarte mari, a declarat Dan Vidrascu, director general al editurii Litera si fondator al Elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.

“Un proiect de anvergura Elefant.ro se face doar cu o investitie foarte mare. Antreprenorii trebuie sa isi calculeze cu foarte mare atentie cheltuielile. Intr-o afacere online, la fel ca si in offline, sunt cheltuiteli care vin peste tine foarte repede. Si este greu sa mai fie lansate multe proiecte de anvergura Elefant”, a explicat Vidrascu (34 de ani).

Libraria online Elefant.ro a fost lansata in iunie 2010, cand proiectul a si primit o investitie de circa 1,2 milioane de euro din partea Greenlight Invest, unul dintre fondurile de investitii controlate de Ion Sturza, fost director general adjunct al Rompetrol si fost premier al Republicii Moldova. Astfel, in prezent, compania Universal Online Promotion, care detine Elefant.ro, este controlata in proportie de 56% de Greenlight Invest, restul actiunilor apartinand lui Dan Vidrascu.

Investitii de 2 milioane de euro in Elefant.ro

Pana acum in dezvoltarea Elefant.ro s-au investit aproximativ doua milioane de euro, iar sumele alocate acestui business vor continua sa creasca datorita numarului mai mare de clienti, si banilor necesari pentru call-center, infrastructura. Anul trecut, libraria online a avut o cifra de afaceri de circa 3,5 milioane de euro, de aproape trei ori mai mult fata de 2011.

De asemenea, Dan Vidrascu spune ca pentru a a face fata unui business de productie, distributie si retail de carte trebuie sa ai “rabdare, stomac, un plan de marketing bun si putin noroc”.

Vidrascu este fondator al Elefant.ro, insa, de asemenea , de la 18 ani (din 1998) este directorul general al Editurii Litera International, de cand a fondat compania alaturi de tatal sau, Anatol Vidrascu, si fratele sau, Marin Vidrascu. Compania a avut anul trecut afaceri de circa zece milioane de euro a fost infiintata initial in 1989 in Republica Moldova.

Start-Up Wall-Street este un talk-show transmis in direct, in fiecare miercuri, de la ora 12.00, pe wall-street.ro. Moderatorul si realizatorul emisiunii este Claudiu Vrinceanu (claudiuvrinceanu.ro), redactor sef wall-street.ro. Un eveniment unic in online-ul romanesc, emisiunea iti ofera ocazia sa alegi doar povestile si sfaturile de care ai nevoie. Sa alegi ce se potriveste pentru businessul tau. Un eveniment esential pentru toti cei care aspira la antreprenoriat.

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri