Conducerea Elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania, cu afaceri de 3,6 milioane de euro anul trecut, va miza pe extinderea pe noi verticale de busines in 2013, urmand sa continue investitiile demarate anul trecut in aceasta zona.
In 2012 retailerul a adaugat in portofoliu segmentul de jucarii, aceasta noua gama incluzand jucarii clasice, gadgeturi pentru copii sau jocuri pe computer.

"Preferam ca in acest moment sa nu adaugam mai multe informatii despre noile verticale. Parte din ele sunt deja incluse in proiectul pilot, cum ar fi jucarii, muzica si filme, parte vor fi noi. Proiectia noastra pe termen scurt si mediu face parte din strategia de business, pe care am dori sa o pastram confidentiala", a afirmat pentru wall-street.ro, Ana-Rita Da'Ros, director de e-commerce in cadrul Elefant.ro, despre noile verticale in care vrea sa se extinda libraria online.

Elefant.ro a avut anul trecut a o cifra de afaceri de circa 3,6 milioane de euro, de peste trei ori mai mult fata de 2011. Ultimul trimestru din 2012 a generat un venit de 1,4 milioane euro. Pe de alta parte, pentru anul acesta, conducerea retailerului mizeaza pe o dublare a cifrei de afaceri.

Crestere determinata de investii in marketing

Cand a fost lansata in iunie 2010, libraria Elefant.ro a primit o investitie de circa 1,2 milioane de euro din partea Greenlight Invest, unul dintre fondurile de investitii controlate de Ion Sturza, fost director general adjunct al Rompetrol si fost premier al Republicii Moldova.

“Unul dintre factorii principali care au sustinut evolutia pozitiva il reprezinta orientarea noastra catre creativitate in marketingul online, caruia i-am alocat bugete semnificative. Dorim sa scoatem cartea din zona de nisa unde se afla inca, si sa o facem accesibila cat mai multor oameni”, a declarat Ion Sturza, presedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Pana acum in dezvoltarea Elefant.ro s-au investit aproximativ doua milioane de euro, iar sumele alocate acestui business vor continua sa creasca, declara de curand pentru wall-street.ro, Dan Vidrascu, fondator si actionar al Elefant.ro.

Piata locala de comert electronic (e-commerce market) a fost estimata anul trecut la circa milioane de euro de euro anul acesta fata de 527 milioane de euro in 2011, potrivit datelor companiei de consultanta PwC Romania. De asemenea, este estimat ca domeniul sa creasca anual, in medie cu 17%, urmand sa atinga valoarea de 1,14 miliarde de euro in 2016.

Mizeaza pe o crestere cu 30% a pietei de e-commerce in 2013

“Pentru anul in curs, estimam o crestere organica a pietei de e-commerce de aproximativ 30 de procente, in contextul unei medii europene de 20%. Romania inca are mult potential pe comertul electronic, dinamismul acestui segment urmand a se reflecta in evolutiile din anii urmatori” , a adaugat Ion Sturza.

Vanzarile de carte din Romania sunt in linie cu tendintele internationale, categoriile cele mai populare fiind fictiunea, cartile pentru copii si cele practice de tip lectura motivationala sau ghiduri. Astfel, trilogia lui E.L. James, Cincizeci de umbre ale lui Grey, aflata in varful clasamentelor de carte din toata lumea, a fost anul trecut cel mai bine vandut titlul pe site-ul Elefant.ro Pe locul secund s-a clasat volumul motivational Magia (Secretul), de R. Byrne.

Pe langa dezvoltarea portofoliului de produse, anul acesta a adus si un nou management pentru companie, de la inceputul lui februarie Elefant.ro fiind condusa de Cristian Herghelegiu, fostul director general al PayU Romania, cel mai mare furnizor local de solutii de plati online cu cardul.

Alaturi de Cristian Herghelegiu, din structura de management a companiei mai fac parte Adrian Dinu, ca director de operatiuni si Ana-Rita Da'Ros, director de e-commerce.

„Printre obiectivele principale pe care noua conducere le va urmari se numara consolidarea directiilor de business existente si atacarea unor noi verticale, ca parte a unei strategii de extindere demarate in anii anteriori”, scrie in comunicatul Elefant.ro.

Odata cu schimbarile de management din Universal Online Promotion, compania care detine Elefant.ro, s-a constituit si un Consiliu Director care este format din Dan Vidrascu (fondator i actionar al Elefant.ro, dar si CEO al Editurii Litera), Diwaker Singh, Ion Sturza, Radu Georgescu, Sergiu Chirca si Orlando Nicoara.

Vanzarile de carte- o piata de 60 de milioane de euro

Piata de carte din Romania este evaluata la circa 60 de milioane de euro, in scadere cu 40% fata de 2007, cel mai bun an in domeniu. Cifra nu include vanzarile de manuale si pe cele de la chioscurile de ziare, care reprezinta de asemenea o piata de circa 60 milioane de euro.

Vanzarile de carte online reprezinta circa 8-10% din piata locala de carte, potrivit unor date oferite wall-street.ro de catre Elefant.ro. Astfel, romanii au cumparat de pe internet carti in valoare de 5-6 milioane de euro.

Printre competitorii Elefant.ro se numara Libris.ro si Librarie.net.

Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri