„Designul vestimentar face un lucru foarte simplu: combina utilitatea si creativitatea, designul valoros e ca mersul pe sarma, nu se poate inclina prea mult nici in util si comercial pentru ca devine carpa si nici in creativitate si arta, pentru ca devine instalatie, arta plastica”, a afirmat pentru wall-street.ro, Adrian Oianu, unul dintre cei mai cunoscuti creatori de moda din Romania.
Si tocmai pentru ca vrea sa ii invete pe romani cum sa imbine utilitatea si creativitatea, in urma cu trei ani a lansat o scoala de design vestimentar in care ii invata pe studenti lucruri legate de tipar, drapar/modelism, desen ethnic, textura materialelor, cum sa coasa. Practic, tot ce inseamna crearea de haine si, in final, constructia unei colectii.

Din februarie 2010, cand a fost lansata scoala, si pana acum au participat la cursuri in jur de 200-250 de persoane. Printre acestia se numara studenti ai specializarii de design vestimentar din cadrul Universitatii de Arte, oameni pasionati de design, dar care au alte meserii si care isi doresc sa faca o schimbare in cariera, dar si antreprenori care au afaceri in zona de creatie vestimentara si care isi doresc sa se perfectioneze.

„In Romania nu sunt scoli care sa te invete sa cosi, sa faci tipare, sa devii maestru croitor, sa inveti si apoi sa te angajezi intr-un atelier. La noi designerii se cam schimba la 3 ani. Dispar pentru ca nu stiu sa faca asta din punct de vedere economic, business. Li se pare ca e de ajuns sa fii creativ...sau invers. Din pacate, meseria asta este foarte complexa, are cam 10 meserii in ea, iar acestea sunt diferite. Designerii sunt niste oameni discreti, care toate ziua muncesc si nu prea au timp sa umble pe la televiziuni. In Romania nu este asa, e invers. Ca designer, trebuie sa ai cunostinte de arta la un anumit nivel, dar trebuie sa stii si sa repari masini de cusut. Sa stii chimie, zona de mecanica inginereasca, software, finisaje, cusut, PR, marketing, Facebook si fotografie”, explica Adrian Oianu (foto).

Cat costa si cand incep cursurile

Anul acesta cursurile sunt impartite in doua module, a cate trei luni fiecare. Un modul costa 4.500 de lei.

Primul modul incepe pe 22 aprilie si dureaza pana la jumatatea lui iulie, iar al doilea se desfasoara intre septembrie si decembrie.

De asemenea, pentru a participa la primul modul, cursantii sunt admisi pe baza unui CV si a unei scrisori de intentie. Participarea la cursurile modulului II este conditionata de o selectie a participantilor la cursurile modulului I.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri