“ Intr-o majoritate covarsitoare, tinerii sub 30 de ani au o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat, pe care insa trebuie sa o incurajam prin politici stimulative. In viziunea mea, trebuie sa facem o prioritate din sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, a capitalului romanesc, a sectoarelor bazate pe inovatie si tehnologie, astfel incat talentele noastre sa doreasca sa ramana in Romania”, crede Klaus Iohannis.

In prezent, Romania are nevoie ca de aer de libera initiativa, de antreprenoriat, de consolidarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, caci de aici ne vine bunastarea si crearea de locuri de munca. Din pacate, in toata aceasta perioada de tranzitie, inca nu am reusit sa conturam o strategie coerenta de sustinere a capitalului romanesc, a clasei de mijloc, indeosebi pentru si prin intermediul intreprinderilor mici si mijlocii.

Conform rezultatelor partiale anuntate de BEC, dupa centralizarea a 99,07% din procesele verbale, Klaus Iohannis a obtinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidentiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegatorii care s-au prezent la urn