Fundatia Romanian Business Leaders (RBL) propune Guvernului sa continue colaborarea institutionala pentru scopul fundamental de crestere a numarului de tineri educati si cu initiativa, intr-un mediu de business curatat de coruptie si birocratie.

“Atitudinea antreprenoriala este cea mai buna cale de a accelera evolutia Romaniei, in contextul global de astazi. De gandire antreprenoriala este nevoie in majoritatea planurilor de functionare ale societatii: economie, comunitate, educatie, politica, administratie. Pentru tineri, ocazia de a-si porni propriul business este o forma esentiala de libertate si poate fi motivul cel mai puternic de a ramane in tara”, se mentioneaza intr-un comunicat al Fundatiei.

Pentru incurajarea antreprenoriatului, RBL propune crearea unui Program National pentru Antreprenoriat, construit pe urmatoarele directii:

(1) declararea unor domenii prioritare pentru finantarea initiativelor antreprenoriale: agricultura, industrii creative (printre care si IT&C), turism si cercetare-dezvoltare;

(2) infiintarea unui organism public-privat care sa grupeze toate programele de finantare ale statului pentru start-up-uri si intreprinderi mici si mijlocii (IMM);

(3) digitalizarea Romaniei pentru debirocratizare si reducerea coruptiei;

(4) simplificarea reglementarilor fiscale si de functionare a start-up-urilor si IMM-urilor.

Propunerile RBL pentru Educatie:

(1) un sistem de notare standardizata la nivel national legat nu doar de cunostinte, ci si de competente; scopul este ca nota 7 la Bucuresti sa insemne acelasi lucru in materie de cunostinte si competente cu nota 7 de la Alexandria sau de la Simleul Silvaniei;

(2) reformarea programelor scolare cu accent pe dezvoltarea de competente practice, in locul memorarii mecanice; scopul este stimularea elevilor sa gandeasca critic, sa gaseasca solutii la probleme concrete si sa-si asume o parte din responsabilitatea pentru propriul viitor;

(3) evaluarea si recompensarea profesorilor pe criterii clare de merit si crearea unei categorii formale de profesori exceptionali care sa fie reper de performanta profesionala si de salarizare.

“Prioritatea numarul unu in acest domeniu este reforma finantarii partidelor politice. Trebuie intrerupt cercul vicios in care legi sunt scrise si aplicate in folosul ilegal al politicienilor. Apreciem bunele intentii ale membrilor noului Guvern, dar ce conteaza sunt rezultatele”, au concluzionat reprezentantii RBL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri