Infiintarea unui incubator de afaceri pentru sprijinirea IMM-urilor, aprobata de CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in sedinta de joi, infiintarea unui incubator de afaceri in cadrul proiectului "Bucuresti Start-up", in vederea sprijinirii intreprinderilor mici si mijlocii, acestea urmand sa fie scutite de plata chiriei si a utilitatilor.

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi pentru, doua voturi impotriva si noua abtineri.

Potrivit primarului general, Gabriela Firea, bugetul proiectului a fost estimat la cinci milioane de euro si vor putea fi infiintate 200 de intreprinderi mici si mijlocii care vor genera aproximativ 1.000 de locuri de munca, informeaza News.ro.

Antreprenorii vor fi scutiti de plata chiriei pentru sediul social si pentru sediul de productie, li se vor deconta plata utilitatilor si platile pentru asigurarea serviciilor de contabilitate si consultanta juridica.

De asemenea, IMM-urile vor fi promovate la targuri si expozitii, in Romania si in strainatate, potrivit proiectului aprobat de CGMB.

Citeste si:
Firea: Săptămână viitoare vom depunde candidaturile pentru...
Gabriela Firea: Săptămână...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sectiunile antreprenoriale prioritare sunt cele pentru infrumusetarea si dezvoltarea orasului, precum design urban, peisagistica, industrii creative, turism, industrie textila, marketing si publicitate, potrivit primarului general.

Gabriela Firea a declarat ca proiectul va aduce avantaje nu doar antreprenorilor, ci si municipalitatii, pentru ca va beneficia de taxe si impozite.

"Este un proiect ambitios, care isi propune sa sprijine antreprenorii care sunt la inceput de drum din Capitala, pentru a realiza afaceri in Bucuresti, care sa creeze mai multe locuri de munca in Capitala si, de asemenea, in urma acestora, si municipalitatea sa beneficieze de taxe si impozite platite la timp", a declarat Gabriela Firea.

Citeste si:
Guvernul a aprobat proiectul privind incubatoarele si acceleratoarele
Guvernul a aprobat proiectul...
Sursa foto: Sursa foto: Naphat_Jorjee/Shutterstock, Subbotina Anna/Shutterstock, Yuralaits Alberts/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri