Ministerul pentru Mediul de Afaceri vrea sa infiinteze Registrul National al Mentorilor Antreprenori

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a anuntat vineri ca vrea sa infiinteze Registrul National al Mentorilor Antreprenori, care sa se adreseze beneficiarilor programului StartUp Nation, scrie News.ro.

”Cel putin 10.000 de antreprenori care demareaza noi afaceri finantate prin Programul Start Up Nation, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat vor avea nevoie de sfaturi si indrumare pentru a rezista in fata provocarilor specifice derularii unei afaceri”, a anuntat ministerul.

Ministerul invita antreprenorii sa impartaseasca din experienta lor si sa se inscrie in registru prin completarea unui formular.

Programul Start-Up Nation prevede finantarea in limita maxima a 200.000 de lei pentru fiecare noua firma sau afacere infiintata in acest an, proiectul avand o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare nationale si fonduri europene.

Inscrierea in Program este deschisa public pentru 30 de zile si se face online, din 15 iunie, timp in care potentialii beneficiari vor inscrie planurile de afaceri.

Citeste si:
Guvernul a aprobat proiectul privind incubatoarele si acceleratoarele
Guvernul a aprobat proiectul...

Obiectivul principal al programului il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale start-up-urilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimeaza finantarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel putin 10.000 de noi locuri de munca.

Sursa foto: Shutterstock/Julia Tim

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri