Innovation Labs 2018, programul de accelerare din Romania destinat tinerilor dornici sa faca primii pasi in antreprenoriatul tehnic, de la idei creative la produse de succes, anunta cele 24 de echipe calificate in urma participarii la Hackathonul din capitala, ce a avut loc in acest weekend la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Hackathonul din Bucuresti este prima etapa a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a sasea editie. La eveniment au participat 65 de echipe formate din peste 200 de tineri, care au prezentat in prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare incadrate in cele sapte directii de dezvoltare formulate in cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities si Smart Mobility.

Evenimentul a inceput sambata, 3 martie. Echipele inscrise si-au prezentat ideile in stadiul lor incipient, iar dupa o prima etapa de votare din partea publicului si a juriului, in Hackathon au intrat 40 de echipe. In continuare, acestea au lucrat la realizarea unui prototip viabil si persuasiv sub indrumarea mentorilor - antreprenori si profesionisti de top din industriile IT&C si business.

Pe 4 martie, in cea de-a doua zi a Hackathonului, echipele au prezentat versiunea rafinata a produsului si a strategiei de business, dezvoltate pe parcursul a 24 ore alaturi de mentori. Fiecare echipa si-a dovedit evolutia atat prin demonstratii tehnice, cat si printr-o prezentare publica de 2 minute. Juriul a avut misiunea de a selecta cele mai performante 24 de echipe si idei de produs, alegand astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor in etapa de mentorat a Innovation Labs.

Care sunt echipele calificate in urmatoarea faza a Innovation Labs 2018

Voca

Voca este o aplicatie anti-scamming ce combate fraudele telefonice si apelurile telemarketing nedorite. Produsul este bazat pe listele de blocare existente si pe rapoartele utilizatorilor. Voca aduce ca avantaj competitiv o serie de solutii bazate pe inteligenta artificiala. Un IA honey bot atrage scammerii introducand un set de numere ale companiei pe site-uri malitioase atragand astfel apelurile. Un IA bot vocal raspunde apelurilor scammerilor, solicitand confirmarea unui apel uman.

Appsulate

Appsulate este un sistem de operare care ofera posibilitatea de a lucra la distanta intr-un mediu sigur. Companiile pot astfel personaliza cu usurinta setul de actiuni pe care un angajat le poate realiza de la domiciliu, si pot gestiona drepturile de acces oferind de asemenea, posibilitatea de afisare a unor indicatori de productivitate. Appsulate ofera avantaje atat companiilor, cat si angajatilor acestora promovand flexibilitatea muncii si autonomia individuala in organizarea programului de lucru.

Kluster

Kluster isi propune sa realizeze o noua arhitectura tip Blockchain pentru rularea jocurilor video prin utilizarea unei retele descentralizate care diminueaza costurile de intretinere si gestionare a serverelor. Astfel, se creeaza un sistem distribuit de rulare si validare a logicii jocului. Totodata, implicarea jucatorilor va fi sustinuta prin dezvoltarea unei criptomonede a carei acumulare depinde de interactiunea cu mediul de joc.

Emun


Emun este o platforma educationala online pentru elevii din gimnaziu si liceu, invitandu-i sa invete matematica si programarea intr-un stil vizual si imersiv. Emun include un editor de cod pentru care ofera reprezentari vizuale pe parcursul elaborarii acestuia. Limbajul de programare folosit este propriu, adaptat curriculum-ului scolar de matematica. Elevii vor invata astfel simultan si intuitiv matematica si programarea, in concordanta cu evolutia lor scolara.

WeSeeItForYou

WeSeeItForYou este o solutie pentru persoanele cu deficiente de vedere, ce integreaza GPS-ul cu telefonul mobil hands-free pentru a orienta utilizatorul. O parte a solutiei este si un baston alb modificat ce ofera feedback tactil in apropierea obstacolelor prin cresterea intensitatii vibratiilor bastonului cu apropierea de obstacol. Bastonul si aplicatia sunt conectate prin bluetooth pentru ca utilizatorul sa poata dezactiva ghidarea si sa activeze urmatorii pasi pentru orientarea GPS.

Vaccin8


Vaccin8 urmareste sporirea ratei de vaccinare pentru copiii din Romania printr-o aplicatie ce include un calendar si posibilitatea de a marca vaccinurile realizate si cele omise. Aplicatia conecteaza parintii si doctorii, astfel incat toti vor primi notificari atunci cand se apropie perioada unei noi vaccinari. Parintii si doctorii vor fi conectati prin aplicatie, putand sa foloseasca chat-ul din aplicatie pentru a comunica anterior sau ulterior vaccinarii.

EIR


EIR este o aplicatie care conecteaza direct pacientii cu sistemul national de ambulanta. Aspectul distinctiv al acestui produs consta in faptul ca transmite exact locatia pacientului, scutind astfel timpul pentru acest tip de operatiune. Pentru a comunica necesitatea interventiei, dialogul dintre pacient si dispecer se poate realiza atat audio, video cat si in scris, pentru a putea fi util si persoanelor aflate in imposibilitatea de a vorbi. EIR afiseaza timpul estimat pana la sosirea ambulantei si foloseste, pentru accesarea bazei de date a pacientului, reteaua STS, in baza acordului acestuia.

Quick Legal


Platforma Quick Legal faciliteaza interactiunea dintre diferite tipuri de clienti care au nevoie de servicii legale si avocati disponibili sa acorde consultanta. Platforma este conceputa pentru a oferi clientilor informatii personalizate, utilizand ca suport o schema de filtrare automatizata a datelor ce utilizeaza modelul intrebare-raspuns si care se afla in concordanta cu diferite elemente privind problema juridica intampinata. Pentru situatii mai complexe care nu pot fi adresate intr-un mod automat, clientii pot solicita servicii de consultanta avocatilor inscrisi pe platforma.


Tag4IT

Tag4IT este o platforma web conceputa pentru initierea si sustinerea unor relatii constructive de parteneriat intre doua persoane juridice. Prin intermediul platformei, diferite companii pot identifica si selecta parteneri in acord cu nevoile resimtite pe plan organizational, pe baza unor informatii care sunt certificate si verificate. Astfel, sunt promovate relatii de colaborare de lunga durata, fiind eliminate riscurile care ar putea aparea in interactiunile cu noi furnizori, investitori, agenti comerciali, producatori etc. Platforma ofera un nou model de afaceri in care increderea reciproca intre doi agenti este sporita prin intermediul tehnologiei.

CredXp

CredXp este un produs software care estimeaza timpul necesar analizei aplicatiilor de credit si probabilitatea de acceptare a acestora. Produsul prioritizeaza clientii in functie de aceasta probabilitate si distribuie dosarele angajatilor bancii in functie de timpul necesar completarii acestei actiuni.

Liquidity Flow


Liquidity Flow este o criptomoneda bazata pe propriul protocol proof-of-burn, care ofera un sistem economic adaptabil ce functioneaza asemeni unei infrastructuri de servicii financiare. Avantajul competitiv consta in utilizarea inteligentei artificiale pentru a contracara comportamentul speculativ si pentru a evita fluctuatii de valoare severe. Acest model functioneaza ca o autoritate monetara distribuita. Intr-un prim stagiu, produsul se adreseaza celor pasionati de criptomoneda, ramanand ca mai tarziu sa se adreseze si companiilor ce ofera servicii financiare, odata ce criptomoneda va fi adoptata la o scala mai larga.

PIdrone

PIdrone este un sistem de inspectie a liniilor electrice prin utilizarea unei drone si a unui protocol de comunicare bazat pe senzori specifici. Spre deosebire de alte solutii care raspund aceleiasi necesitati, PIdrone reprezinta un sistem autonom cu costuri reduse. Totodata, acesta diminueaza erorile umane ce pot aparea in procesul de diagnosticare a retelelor electrice prin identificarea pierderilor, intreruperilor sau coroziunii.

Droplet


Droplet este o aplicatie ce reduce consumul de apa atat pentru utilizarea la domiciliu cat si cea industriala. Droplet consta in atasarea unui debitmetru la racordul fiecarui dispozitiv electrocasnic. Astfel, prin aplicatie, utilizatorul poate vedea debitul de apa si structura acestuia prin grafice relevante. Mai mult, pentru a incuraja reducerea consumului, aplicatia utilizeaza un sistem de gamificare, oferind utilizatorului oportunitatea de a intra in competitie cu prietenii care folosesc aplicatia, primind recompense simbolice precum insignele digitale.

Hermes


Hermes este un portal industrial care ofera solutii hardware si software de gestionare a eficientei energetice in mediul industrial. Aplicatia centralizeaza date despre consumul diferitelor resurse si ofera clientului oportunitatea de a prezice in mod corect consumul. Hermes ajuta la o detectarea rapida a defectiunilor de retea, reducand daunele.

Smart Bin

Smart Bin ofera un sistem de monitorizare si optimizare a colectarii gunoiului bazat pe senzori conectati la Internet, plasati pe containerele de gunoi, care semnalizeaza cand sunt pline. Smart Bin calculeaza rutele optime de colectare pornind de la containerele pline, economisind astfel timp si combustibil. Produsul este destinat primariilor si companiilor de salubritate.

Dexter's Button


Dexter’s Button ofera un sistem inteligent de deschidere a usilor la distanta. Odata apasat butonul soneriei, vizitatorul este fotografiat si usa poate fi deschisa de la distanta. Sistemul poate integra si un soft de recunoastere faciala, permitand companiilor sa utilizeze solutia astfel incat angajatii sa aiba acces in interiorul cladirii fara chei sau carduri.


Tummy

Tummy este o aplicatie ce transforma risipa alimentara in consum util, anticipand efectele legii cu privire la risipirea alimentelor, aflata actualmente in dezbateri. Platforma centralizeaza ofertele de portii nevandute comestibile ale restaurantelor, la un pret promotional. Aplicatia gaseste restaurantele din proximitatea utilizatorului ce au aceste oferte. Utilizatorul face comanda si merge sa ridice pachetul.

RapidFill

Rapid Fill este o aplicatie care eficientizeaza sistemul de plata pentru combustibil direct la pompa. Utilizatorul salveaza detaliile de plata in aplicatie si scanand codul QR afisat pe pompa de gaz, opereaza direct plata.

Mobile Urban Insights

Mobile Urban Insights se adreseaza companiilor care ofera transport clientilor in autobuze de tip maxi-taxi. Soferii actualizeaza numarul de pasageri prin apasarea unui buton, iar aplicatia ofera informatii privind orele si zilele aglomerate si libere, permitand ajustarea numarului de autobuze in circulatie. In viitor, pasagerii vor primi o notificare si vor sti in cat timp ajunge cursa lor.

Soleadify

Soleadify este o aplicatie destinata agentiilor care ofera servicii digitale, ajutandu-le sa ajunga mai rapid la potentialii clienti in functie de tematica, tehnologii folosite sau alte trasaturi. Aplicatia functioneaza ca o baza de date care acceseaza o gama variata de website-uri care ar necesita imbunatatire intr-un anumit domeniu. Printr-o astfel de aplicatie, dezvoltatorii web sunt pusi in relatie cu potentiali clienti prin aplicarea anumitor filtre personalizate care sa tina cont de interesele si competentele digitale ale acestora. Totodata, aplicatia economiseste timp in identificarea beneficiarilor.

CrowdLens

CrowdLens realizeaza o monitorizare a comportamentului clientilor in centrele comerciale, ajutand managerii sa imbunatateasca experienta vizitatorilor. Valoarea solutiei deriva din faptul ca este utilizata infrastructura deja existenta pentru a fi colectate datele necesare, prin analiza carora sa poata fi furnizate informatii esentiale despre comportamentul consumatorilor si segmentarea pietei.

AR:200

AR Glasses ofera o pereche de ochelari care utilizeaza realitatea augmentata pentru a oferi protectie in fata riscurilor din mediul industrial. Prin intermediul acestor ochelari, operatorilor industriali le vor aparea in campul vizual informatii critice despre echipamente in momentul in care interactioneaza cu ele. Informatiile sunt captate prin intermediul unor senzori si vor fi utilizate pentru a creste siguranta muncitorilor si eficienta muncii.

BikeBack

BikeBack este un dispozitiv de dimensiuni reduse, de numai 2 centimetri, care monitorizeaza bicicleta. BikeBack se monteaza discret sub saua bicicletei si se conecteaza la o aplicatie prin semnal GSM sau bluetooth. Utilizatorul este in permanenta informat privind locul in care se afla bicicleta lui. In cazul unui furt dispozitivul nu poate fi sesizat de utilizatorii malitiosi, fluxul de informatie ramanand stabil.

City Fabric

City Fabric urmareste descongestionarea traficului printr-o aplicatie care controleaza semafoarele in functie de cat de intens este traficul. Aplicatia va folosi date oferite gratuit de Google sau, pe viitor, de companii interesate de produsul lor. City Fabric se adreseaza primariilor, dorind sa ofere solutii de fluidizare a traficului la preturi rezonabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri