Un nou fond de investitii cu capital de risc dedicat startup-urilor si cel putin doua destinate companiilor vor aparea in Romania in a doua jumatate a anului 2018, conform precizarilor facute de catre Camelia Dragoi, reprezentant al Fondului European de Investitii.

Interplay este numele noului fond de investitii cu capital de risc dedicat startup-urilor din Romania, ce ar trebui sa devina operational anul acesta, ca urmare a selectiei derulate de Fondul European de Investitii. Acesta este finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, cofinantate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

“Am intensificat eforturile de a crea fonduri de investitii dedicate Romaniei, incercand sa ne adresam tuturor segmentelor de piata. De anul trecut am inceput crearea de fonduri de accelerare si seed dedicate startup-urilor, prin lansarea GaPminder . Un al doilea fond de accelerare si seed care este pe cale de a fi creat se numeste Interplay. Investitia a fost aprobata de consiliul nostru de administratie si probabil va demara in trimestrul 3 al acestui an”, a declarat Dragoi in cadrul conferintei Investing with Impact Romania 2018.

Pentru companiile mature, reprezentanta Fondului European de Investitii anunta lansarea a cel putin 2 fonduri de private equity care sa vina in sprijinul acestui segment.

"Ne-am gandit cu cei din Guvern ca este nevoie de crearea unor fonduri pe plaja de investitii de 5-8 milioane de euro. Am primit o alocare din Programul Regional Operational, pe baza caruia am lansat un apel de proiecte cu un buget total de 80 de milioane de euro. In acest moment suntem in proces de selectie, iar in a doua jumatate a acestui an vor incepe sa functioneze 2-3 fonduri de private equity pentru companii mai mature aflate in stadiul de growth din Romaniei", completeaza Camelia Dragoi.

Fondul European de investitii are in portofoliu, in ceea ce priveste partea de investitii de venture capital si private equity, 700 de fonduri, activele totale fiind de 14 miliarde de euro.

Sursa foto: create jobs 51 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri