Mihai Draghici, fondatorul TechSource, reintors de curand in tara, propune doua aplicatii care pot veni in intampinarea asteptarilor romanilor si care ne pot face sa privim cu optimism viitorul Romaniei in domeniul medical.

Mihai Draghici este un entuziast in domeniu si un antreprenor cu 18 ani de experienta in a transforma ideile in realitate si in a lansa start-up-uri in tari precum SUA, Canada, Mexic, India si Romania.

Antreprenorul sustine ca rezultatele unui studiu recent arata ca asteptarile populatiei din Romania cu privire la digitalizarea din sistemul de sanatate sunt indreptate catre imbunatatirea calitatii vietii, a calitatii interactiunilor cu profesionistii din domeniul sanatatii, precum si a starii generale de sanatate. Astfel, rezultatele conduc cu siguranta inspre o nevoie a populatiei de instrumente digitale in sfera de sanatate. "Cred ca sistemul de sanatate din Romania are multe blocaje si puncte slabe, dar vad un potential de imbunatatire", a spus Mihai Draghici.

MedicPad

MedicPad este o platforma de e-sanatate ce permite imbunatatirea calitatii ingrijirii medicale si a experientei pacientilor. Cu totii stim ca programarea la medic, completarea chestionarelor cu date personale si actualizarea dosarelor de sanatate necesita timp. Insa, intr-o lume dinamica, in continua miscare, am avea nevoie de un sistem usor de folosit care ar integra toate aceste optiuni intr-un singur loc, care ar permite accesul atat al pacientilor, cat si al medicilor, si care ar oferi o vizibilitate sporita si un acces rapid la informatiile din dosarul electronic de sanatate.

Disponibil pentru download in App Store, MedicPad ofera nu doar aceste functii, ci si posibilitatea de raportare a efectelor adverse si a interactiunilor medicamentoase. Permite alerte rapide in cazul in care medicamentele prescrise recent pot da o potentiala reactie adversa daca ar fi administrate in combinatie cu alte medicamente pe care pacientul le are deja in schema curenta de tratament.

HomeDoctor

HomeDoctor este o platforma care ajuta la imbunatatirea serviciilor de ingrijire a pacientilor la domiciliu, oferind posibilitatea de supraveghere, chiar si la distanta, a personalului ce desfasoara astfel de activitati.

Cu un simplu scan al unui cod QR disponibil la domiciliul pacientului, personalul de specialitate poate introduce planul de ingrijire pentru ziua respectiva direct in aplicatie. HomeDoctor permite accesul oricarei parti terte - profesionisti din domeniul sanatatii sau apartinatori - la desfasurarea in siguranta a actului de ingrijire la domiciliu.

“Aplicatia MedicPad este disponibila doar pentru iPad, iar HomeDoctor este disponibila pentru telefoanele de tip iPhone. Ambele aplicatii sunt gratuite, dar un cont are un model de venituri in functie de numarul de utilizatori de care are nevoie clientul”, a precizat, pentru wall-street.ro, Mihai Draghici.

Astfel de instrumente digitale in sfera de sanatate exista in intreaga lume si functioneaza deja cu succes in tari dezvoltate. Nu ar trebui sa fim surprinsi daca si in Romania, peste cativa ani, vizita (virtuala) la doctor se va termina cu o reteta printr-o aplicatie mobila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri