Appsulate, companie de securitate cibernetica, infiintata in 2016 de catre antreprenorii Alex Negrea (Romania) si Uli Mittermaier (SUA), a fost preluata de „unicornul” american Zscaler.

Zscaler, furnizor de solutii pentru securitate cibernetica, listat pe Nasdaq, având o valoare de piata estimata la aproape 10 miliarde de dolari, a anuntat oficial preluarea Appsulate in raportul financiar aferent celui de-al treilea trimestru financiar al anului fiscal 2019, incheiat la 30 aprilie. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

In actionariatul companiei Appsulate se afla si Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi, care a ales, in vara anului trecut, sa investeasca in compania care a dezvoltat platforma ce permite acces remote, intr-un mediu securizat, la date sensibile.

Compania americana a cumparat intregul pachet de actiuni al Appsulate, dar fondatorii Alex Negrea si Uli Mittermaier isi vor continua activitatea in functii strategice in cadrul companiei Zscaler.

Suntem extrem de entuziasmati de parteneriatul strategic pe care l-am semnat cu Zscaler, leader global in Cloud Security, având sediul in Silicon Valley. Appsulate reprezinta o tehnologie complementara in platforma de securitate extensibila dezvoltata de Zscaler, care va avea un impact direct asupra modului in care traficul web va fi accesat din cloud de catre utilizatorii finali. Appsulate a dezvoltat o tehnologie denumita in industrie ca «browser isolation», o piata inca tânara in SUA si abia in formare in Europa”, declara Alex Negrea, unul din creatorii Appsulate.

Mihai Rotaru: Acest succes este un semnal foarte bun pentru startup-urile românesti

Potentialul Appsulate a fost observat de antreprenorul român Mihai Rotaru si dupa ce a primit premiul „Start-up Excellence Award”, in cadrul programului de preaccelerare si mentorat Innovation Labs.

„Preluarea Appsulate de catre Zscaler dovedeste inca odata ca formula ideala in tehnologie inseamna o echipa solida si o piata adresata suficient de mare. Succesul acesta este un semnal foarte bun pentru ecosistemul de startup-uri românesc. Dovedeste potentialul pietei de tehnologie si creste baza de know-how disponibila prin oamenii care au reusit si care pot contribui mai departe”, declara Mihai Rotaru.

Cum isi protejeaza Appsulate utilizatorii

Appsulate actioneaza ca un scut intre aplicatiile web si utilizatorul final: codul aplicatiilor web si continutul afisat pe ecran sunt randate intr-un mediu securizat si izolat in cloud si doar un flux de pixeli este trimis catre browser-ul utilizatorului final. Acest lucru inseamna ca informatiile confidentiale ramân in acest mediu securizat, nu pot fi extrase, impiedicând, totodata, atacurile de tip malware. In acelasi timp, Appsulate ofera si o interfata de management, unde administratorul solutiei poate configura politici de securitate si poate inspecta diverse rapoarte de acces si statistici legate de utilizatori. Appsulate este foarte usor de utilizat. Nu necesita nicio instalare pe sistemul utilizatorului, singurul lucru de care are nevoie fiind un browser compatibil HTML5 si o conexiune la internet.

Tehnologia de browser isolation prezinta interes in verticale de industrie, unde e important modul in care se acceseaza informatiile pe web, precum servicii financiare, sanatate si aparare. Este in general foarte utila in mediile de lucru unde nu se doreste ca informatia sau continutul din aplicatiile web sa ajunga pe dispozitivele utilizatorilor, fie din motive de confidentialitate, fie din motive de securitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri