Start-Up Nation: FNGCIMM reduce comisonul de garantare

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), unul dintre principalii parteneri ai Programului fuvernamental Start-Up Nation, anunta reducarea comisionului de garantare de la 2,48% din valoare creditului pana la 1,95%.

“Reducerea costurilor de finantare reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului START-up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare. “a declarat Gheorghe Lapadat-Director general FNGCIMM, conform unui comunicat de presa emis de catre institutie.

Comisionul se va aplica garantiilor noi emise in favoarea beneficiarilor Programului Start -up Nation, inclusiv celor care au situatii financiare incheiate, cu conditia ca la data solicitarii creditului garantat sa aiba o vechime mai mica de 36 de luni de la data infiintarii.

Comisionul de garantare este o cheltuiala eligibila, care poate fi decontata din ajutorul financiar nerambursabil acordat in cadrul programului Start Up Nation.Pentru prima etapa a Programului Start-up Nation, FNGCIMM a fost un partener activ pentru circa 5100 de antreprenori aflati la inceput de drum, garantand credite de aproape 1 miliard de lei.

Citeste si:
Cu Noua Casă te îndatorezi mai mult ca să plătești TVA de 19% statului
Cu Noua Casă te îndatorezi...
Sursa foto: Rawpixel.com.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri