Start-up-ul romanesc MEDIjobs, cea mai mare platforma online de recrutare in domeniul medical din Romania, a atras investitii de aproape 1 milion de dolari. Dupa ce anul trecut a obtinut prima finantare de tip angel, in urma careia doctorul Wargha Enayati s-a alaturat actionariatului companiei, MEDIjobs a trecut anul acesta printr-o noua etapa majora de finantare, prin care a atras aproape 900.000 de dolari de la fondul de investitii Gapminder VC si alti investitori de tip business angels.

Anul 2019 a fost pana acum un an extrem de bun, incepand cu participarea in acceleratorul Techstars Berlin. Este un an in care ne-am propus si am reusit sa internationalizam platforma MEDIjobs. Este un moment crucial in dezvoltarea companiei si suntem extrem de incantati sa ii avem alaturi de noi pe Gapminder. Prin aceasta investitie vom continua sa ne extindem prezenta in Romania, unde lucram cu aproape 200 de clinici si spitale, dar si operatiunile la nivel international. Avem planuri mari in urmatoarele 12 luni, asa ca suntem in cautare activa de colegi noi, pasionati, in echipele de software development, marketing si sales in sediul din Bucuresti, care sa ne ajute sa facem din MEDIjobs inca o companie romaneasca de succes la nivel international”, declara Catrinel Hagivreta, co-fondator si CEO al MEDIjobs.

„Lipsa aplicantilor pentru anumite pozitii cheie si aplicatiile care nu corespund profilului postului reprezinta unele dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta angajatorii. Intrucat cererea de candidati ramane una foarte ridicata, am dezvoltat algoritmi inteligenti pentru a automatiza selectia si identificarea celui mai potrivit angajat pentru postul respectiv. Totodata, am inversat procesul de recrutare, in sensul ca odata ce identifica un candidat care corespunde cerintelor lor, companiile se adreseaza direct acestuia, ii pot trimite o propunere personalizata sau alte solicitari suplimentare. Datele arata ca prin intermediul platformei noastre, companiile reusesc sa ocupe posturile vacante de cinci ori mai rapid decat daca ar utiliza alte platforme de recrutare”, a declarat George Hagivreta, co-fondator si COO al MEDIjobs.

MEDIjobs ajunge, astfel, la un nou nivel de dezvoltare si isi extinde echipa de specialisti atat din Romania, cat si la nivel international. Astfel, in luna iulie a acestui an a fost deschis primul birou MEDIjobs in Statele Unite ale Americii. Compania urmareste sa isi consolideze prezenta pe Coasta de Est a Americii, iar de anul viitor va explora posibilitatea de a se extinde si in alte state de pe continentul american. Biroul din Statele Unite, cu sediul la New York, are deja un numar de peste 63 de clienti care cumulat, inregistreaza peste 1.000 de nevoi de recrutare pe an.

Datorita echipelor de experti si a celor mai noi tehnologii pe care acestia le dezvolta, MEDIjobs reuseste sa raspunda nevoilor unei piete cu cel mai rapid nivel de crestere in ocuparea fortei de munca. Ne-am luat angajamentul de a sprijini MEDIjobs pe termen lung si suntem increzatori ca va fi printre cele mai de succes companii din portofoliul nostru”, spune Inti Paolucci, Partener, Gapminder VC.

In prezent, MEDIjobs inregistreaza aproape 30.000 de utilizatori unici pe platforma, precum si o rata de retentie a clientilor de 80%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri