Cognizant Softvision, lider global pe piata de software, a organizat cel mai mare Coding Contest din Romania, iar premiul cel mare a mers catre un program menit sa ajute sistemul medical romanesc pentru a imbunatati performantele doctorilor in a oferi un diagnostic mai rapid.

Peste 200 de programatori pasionati de cele mai noi tehnologii si-au etalat talentul in programare in cadrul celui mai mare Coding Contest organizat pana acum in Romania.

Proiect pentru diagnosticarea pneumoniei, premiat cu 25.000 de dolari

Premiul cel mare ($ 25.000) a fost castigat de o echipa de studenti, cu proiectul „DistribDoc”. Tehnologia din spate se bazeaza pe Federated Learning, un mod inedit de a antrena local sisteme inteligente, in medii unde datele au o rata mare de confidentialitate. Urmatorul pas consta in propagarea si agregarea cunostintelor fiecarui sistem, pentru a obtine un sistem global complet. De mentionat este ca datele nu parasesc niciodata mediul local, iar cunostintele obtinute de sistem sunt total abstractizate de notiunea datelor confidentiale.

Aceasta solutie a fost folosita pentru a demonstra, pe baza unui set de imagini radiologice care indicau pneumonia, ca o posibila implementare ar fi fezabila in spitalele si clinicile din Romania, pentru a imbunatati performantele doctorilor in a oferi un diagnostic mai rapid. Echipa castigatoare a fost compusa din Horia Paul Ion, Tudor Cebere, Ionut Ursescu, George Muraru si Valentin Mocanu.

Retail jobs

„Participarea la Coding Contest a fost o experienta minunata pentru noi. Am inceput sa dezvoltam proiectul imediat cum ne-am decis in ce categorie merita sa concuram. Am creat acest proiect special pentru competitie si a fost extrem de interesant, pentru ca ne-a facut sa iesim din zona noastra de confort. Ne-a provocat sa fim creativi, sa inovam si sa ne depasim limitele. Acesta este cel mai bun rezultat pe care il puteam obtine si ne da incredere sa il dezvoltam in continuare.”, a declarat Horia Paul Ion, membru al echipei 53, marele castigator Coding Contest 2019.

Premiul al 2-lea ($ 20.000) a fost castigat de echipa 30, cu proiectul „Smart Bookstore – provide an AR way of interacting with hardcover books”. Cu ajutorul aplicatiei, utilizatorii vor putea afla mai multe detalii despre cartea care ii intereseaza, sa o adauge in cos (fie in format fizic sau digital) si sa primeasca recomandari de carti similare. Aplicatia permite oamenilor un mod interactiv de cautare si cumparare a cartilor din inventarul unei librarii (fizice sau online), folosind tehnologia AR. Echipa a fost compusa din Mihaly Nagy, Ioan Vlad, Alexandru Gherghina si Leonard Leon.

Citeste si:
Președintele CNAS propune sancțiuni pentru cei care refuză prevenția
Președintele CNAS: Cei care...

Premiul al 3-lea ($15.000) a fost castigat de echipa 14, cu proiectul „Connected Neighborhood System – facilitate the access in private or restricted areas”. Aplicatia permite managementul intregrat al unui spatiu de parcare privat, configurarea interactiva si vizuala a echipamentelor de pe bord pentru un autovehicul si un sistem de monitorizare si interventie in caz de pericole urbane, utilizand unitati mobile si retele de senzori. Echipa a fost compusa din Dan Petrescu, Alin Ciungulescu, Orlando Pirlog, Catalin Cimpoeru si Razvan Petrescu.

Premiul pentru inovatie si originalitate ($ 5.000) a fost castigat de echipa 10, care a dezvoltat proiectul „Autonomous threat tracking and response system for smart cities”.

Premiul pentru rezolvarea provocarii competitiei ($ 5.000) a fost castigat de echipa 22, cu proiectul „Configure the interior of a car on a mobile app and then see it in VR”.

Citeste si:
Cel mai mare coding contest organizat in Romania
Cel mai mare coding contest...

„S-a confirmat inca o data ca suntem un pol valoros de inovatie digitala, avand unii dintre cei mai talentati si pasionati ingineri. La Cognizant Softvision, toata lumea este incurajata, zi de zi, sa accepte noi provocari in cariera, fiind implicata in proiecte care transforma numeroase industrii. Impreuna, inovam in domenii precum Machine Learning, Artificial Intelligence si Internet of Things, pentru a crea solutii cu impact real. Am incurajat dintotdeauna modul de gandire si initiativele orientate spre inovatie. Suntem bucurosi ca prin acest Coding Contest am oferit oamenilor oportunitatea de a crea solutii revolutionare, bazate pe cele mai noi tehnologii, menite sa imbunatateasca viata si sa schimbe lumea”, a declarat Lia Apostol, Marketing and Communication Manager, Cognizant Softvision Romania.

Citeste si:
Surse News.ro: Guvernul ar putea raționaliza gazele pentru firme la...
Surse News.ro: Guvernul ar...

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri