Foarte mulți renunță la managementul prin obiective pentru că nu reușesc să atingă ceea ce și-au stabilit. Și asta este adevărat și în business dar și în viață personală.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Însă ceea ce nu se ia în considerare este că oamenii care își stabilesc obiective și nu le ating, au rezultate mai mari decât cei care nu își stabilesc deloc obiective.

La începuturile mele în business… consideram că un trimestru de succes este acela în care am atins toate obiectivele.

Acum însă… după 16 ani, sute de afaceri și zeci de industrii… consider că un trimestru este de succes atunci când reușim să realizăm peste 60% dintre obiective.

Retail jobs

La fel este și în viața personală. Sunt conștient de la început că este aproape imposibil să realizez 100% din ceea ce mi-am propus în timpul pe care mi l-am dat la dispoziție. Așa că celebrez atingerea a peste 60% dintre obiective. Știu… că față de cei care nu și-au stabilit niciun obiectiv… sunt la kilometri distanță.

O persoană poate să managerieze bine între 1 și 3 obiective. Ideal, unu sau două

Prima dată când mi-am stabilit obiective pentru mine personal (în urma cu mai mult de 10 ani), mi-am stabilit peste 20 de obiective pentru anul în curs.

De la a mă lăsa de fumat, a slăbi 10 kg., a face meditație zilnic și până la creșterea veniturilor personale sau câștigarea abilității de a cânta: “Vivo per lei” la pian.

Îmi aduc aminte că atunci când mi-am stabilit cele 20 de obiective eram perfect convins că viață mea se va schimba radical. Că acesta va fi anul în care voi pune toate lucrurile la punct.

Citeste si:
Întâlnire trimestrială cu soția, la fel ca întâlnirea cu managementul
Întâlnire trimestrială cu...

Fastforward 12 luni. Câte dintre cele 20 de obiective crezi că am și realizat?

ZERO

Atunci am realizat că dacă mi-aș fi stabilit un singur obiectiv și l-aș fi dus la îndeplinire, aș fi fost muuuuuult mai câștigat… decât să îmi fi stabilit 20.

În următorii ani am testat în companiile mele și în cele în care am fost implicat, care este numărul optim de obiective pentru o persoană. Iar răspunsul este maximum 3.

Citeste si:
Un start-up estonian a câștigat competiția Spotlight 2021
Un start-up estonian a...

Însă, ideal… unu sau două.

Putem să vorbim 5 ore despre motivele pentru care asta se întâmplă. Însă sunt prea puțin importante. Ceea ce contează este să ne asigurăm că noi și oamenii noștri avem maximum 3 obiective stabilite. Iar acolo unde putem… să ne abținem… și să rămânem la unu sau maximum două.

Sursa foto: Razvan Căzănescu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Răzvan Căzănescu
Răzvan Căzănescu (fondatorul TBF) a fost implicat în sute de companii din postura de consultant, partener, investitor sau fondator. A dublat companii de milioane de euro în doar 3 luni și a dus startup-uri la peste un milion de euro în primul an de activitate. Nu este trainer sau speaker și nici nu pretinde să fie. Este antreprenor. A creat companii. A condus companii. A crescut companii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri