Randamentele (yield-urile) pe segmentul de spatii de birouri din Romania se situeaza in jurul a 7-7,5% pe an, comparativ cu o medie de 4,8% la nivel european, potrivit indexului Knight Frank, ceea ce le face foarte atractive pentru investitorii mari din real estate. Cu toate acestea, lichiditatea redusa din piata imobiliara locala restrange probabilitatea unui exit facil si, in pofida yield-urilor destul de convingatoare, valul asteptat de investitori a intarziat sa apara in ultimii ani, apreciaza Chris Bell (foto), desi foarte multi investitori au prospectat continuu tara noastra in vederea unor plasamente.

De asemenea, spune seful Knight Frank pe Europa, exista foarte multe prejudecati legate de Romania printre investitorii straini, comparativ cu ceea ce exista aici in realitate. "Am fost placut surprins, acum zece ani la prima mea vizita in Romania, sa descopar o tara impresionanta, cu oameni plini de viata si o calitate ridicata a educatiei. Insa, deseori, exista prejudecati eronate despre Romania, care constituie una dintre barierele importane aflate in calea investitiilor straine. Astfel, desi investitorii si-au indreptat in ultimii ani privirea catre tarile emergente din Europa Centrala si de Est, precum Cehia, Ungaria sau Polonia, atrasi de randamentele mai ridicate, cu toate acestea, majoritatea nu sunt pregatiti inca pentru a face pasul si in Romania", spune Chris Bell.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont