Operatorul aerian low-cost Wizz Air a transportat in 2011 peste 11 milioane de pasageri, reprezentand o crestere anuala cu 15%.
Gradul mediu de incarcare al aeronavelor Wizz Air a fost de peste 84%, la nivelul anilor anteriori.

Compania a inaugurat trei noi baze operationale in 2011: Belgrad in Serbia, Vilnius in Lituania si Tirgu Mures in Romania. In prezent, Wizz Air opereaza de la 15 baze si ofera peste 200 de rute in Europa.

Linia aeriana are 1.500 de angajati in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia, Lituania si Elvetia. In plus, compania a creat aproximativ 11.000 de locuri de munca in industriile care deservesc sau beneficiaza de operatiunile Wizz Air.

La nivelul anului 2011, Wizz Air a transportat din si spre Romania 2,7 milioane de pasageri, cu 29% mai mult ca anul trecut.

Wizz Air ofera 51 de rute disponibile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Tirgu Mures. Noile rute anuntate pentru 2012 sunt Bucuresti – Verona (Italia) si Bucuresti – Palma de Mallorca (Spania).

Wizz Air are 337 de angajati in Romania, iar numarul de locuri de munca create indirect in infrastructura si industria serviciilor este estimat la 2.700.

“2011 a fost un an important pentru Wizz Air in Romania prin deschiderea bazei operationale de la Tirgu Mures. Vom ramane dedicati planurilor de extindere a operatiunilor in Romania in 2012”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

Wizz Air a transportat peste 11 milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Flota companiei este compusa din 34 aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri