Manastirea Sucevita, promovata in scop turistic.Vezi cati bani vor fi investiti

Aproximativ 920.000 de lei vor fi alocati in perioada urmatoare pentru promovarea manastirii Sucevita, in scopul în dezvoltarii si consolidarii turismului din judetul Suceava. Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Valoarea totala a proiectului este de 921.872,72 lei. Valoarea eligibila a proiectului este de 742.137,40 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR - 630.816,79 lei; valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national - 96.477,86 lei; co-finantarea eligibila a beneficiarului - 14.842,75 lei.

Proiectul "Manastirea Sucevita - Perla Bucovinei" se desfasoara pe o perioada de 8 luni, incepand cu data de 25 ianuarie 2012 si pana la data de 24 septembrie 2012.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea si consolidarea turismului din judetul Suceava, prin sprijinirea promovarii produselor specifice, in vederea dezvoltarii durabile a turismului la nivel local, regional si national.

In scopul realizarii obiectivelor propuse, proiectul stabileste, impreuna cu actorii cheie implicati in industria turistica locala, regionala si nationala, directii strategice, astfel incat turismul sa genereze valoare adaugata, creand un plus inerent unei revitalizari economice, sociale, cultural-artistice si turistice, precum si construirea unui avantaj competitiv pe piete tinta.

Proiectul presupune printre altele realizarea de brosuri, pliante, suveniruri si a unui film documentar, precum si difuzarea de spoturi la radio si TV.

Impactul proiectului “Manastirea Sucevita – Perla Bucovinei” asupra obiectivului turistic promovat va consta in implicarea tuturor actorilor locali in vederea promovarii si valorificarii produsului turistic; in cresterea gradului de atractivitate ca destinatie turistica a judetului Suceava; in dezvoltarea diverselor pachete turistice a agentiilor de turism, ce vor include ca destinatie turistica Manastirea Sucevita.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri