Zborurile intercontinentale si europene din spatiul non Schengen, inclusiv cele din Romania, au fost grupate de la 1 octombrie in terminalul 2E al aeroportului Paris Charles de Gaulle.

Exceptie fac zborurile spre Caracas, Bogota, Havana, Saint Martin, Cairo, Dubai si Bangkok, care sunt operate din terminalul 2F.

Terminalul 2F este dedicat exclusiv zborurilor Europene din spatiul Schengen operate de catre Air France si alte companii membre SkyTeam. Companiile regionale (Brit Air, Regional, Airlinair) vor opera zborurile de pe terminalul 2G.

Prin gruparea operatiunilor Air France la terminalele din estul aeroportului, pasagerii au acum conexiuni mult mai rapide cu alte zboruri, timpul estimat a fi economisit in medie cu fiecare conexiune fiind de 10 minute.

Terminalul 2F a fost reorganizat, zonele de check-in sunt mai spatioase, incluzand 19 ghisee dedicate clientilor SkyPriority si 44 ghisee pentru clientii clasei Economy. Terminalul va putea acomoda circa 16 milioane de clienti, comparativ cu 14 milioane in prezent.

Noua infrastructura include Satelitul de imbarcare S4 (poarta M a terminalului 2E), ce a fost inaugurat pe 28 iunie 2012, marindu-se astfel capacitatea. Zborurile din Romania vor fi gestionate de asemenea pe acest nou terminal modern. Odata cu lansarea satelitului 4, Air France a inaugurat si noul Business Lounge, cel mai mare din reteaua sa, cu o suprafata de 3.000 de metri patrati.

In decembrie, o noua faza va fi demarata, incluzand noi canale de trafic pentru pasagerii zonei Schengen.

Aeroports de Paris si Air France au deschis noul satelit de imbarcare S4 din cadrul terminalului 2E la aeroportul Paris CDG, in urma unei investitii de 580 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zboruri la pret redus pana la miezul noptii, de Black Friday