Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va promova Festivalul si Concursul International ”George Enescu”, iar Romania, ca destinatie de turism, va fi promovata in contextul organizarii editiei 2013 a festivalului.

Parteneriatul pentru indeplinirea acestui obiectiv si viitoarele actiuni comune au fost stabilite prin incheierea unui protocol de colaborare intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Protocolul prevede ca MDRT sa promoveze Festivalul in cadrul actiunilor de marketing turistic pe care le deruleaza in mod curent. Totodata, colaborarea se refera si la promovarea de itinerarii culturale aferente evenimentului, a muzeelor, caselor memoriale, asezamintelor culturale, avand tematica „George Enescu”.

Astfel de actiuni se refera la asigurarea unui spatiu dedicat promovarii Festivalului in standul Romaniei organizat de MDRT la targurile si expozitiile turistice la care participa, la organizarea de vizite de documentare tematice, in Romania, pentru diverse categorii de publicuri, la includerea evenimentului si a obiectivelor turistice tematice in propriile materiale de informare - brosuri, pliante, CD-uri - in special in cele destinate promovarii turismului cultural, si la alte instrumente de marketing turistic gestionate de reprezentantele MDRT din strainatate.

In acelasi timp, Ministerul Culturii acesta va asigura realizarea, de catre organizatorul evenimentului, a materialelor de promovare a evenimentului - cataloage, brosuri, pliante, postere, ghiduri, materiale audio-video, CD- uri, DVD-uri, dar si promovarea brandului de turism al Romaniei, prin inserarea in propriile materialele editate cu prilejul Festivalului, stabilirea acelor itinerarii tematice care sa fie promovate si participarea la evenimentele organizate de MDRT, prin sustinerea de prezentari cu privire la Festival.

Actiunile punctuale in cadrul carora MDRT si MCPN vor colabora in baza acestui protocol vor fi stabilite in urmatoarele saptamani de directiile de specialitate din cele doua ministere.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu” se desfasoara, in perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucuresti. Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National, este producator, iar Primaria Municipiului Bucuresti, Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune au calitatea de co-producatori. Festivalul a avut deschiderea oficiala in data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcand debutul celei mai importante manifestari muzicale internationale gazduite de Romania.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri