Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, care gazduieste printre altele expozitia permanenta dedicata Columnei lui Traian, si-a dublat anul trecut numarul de vizitatori cu plata, la peste 35.000 persoane. Citeste ce venituri a obtinut instituria in perioada crizei.
Prezentare TEZAURUL Istoric al Romaniei pe videoguide.roInstitutia, cu o vechime de peste 40 de ani, a reusit anul trecut sa atraga aproximativ 60.000 de vizitatori, fata de circa 58.000 de vizitatori in 2011, potrivit datelor furnizate la solicitarea wall-street.ro.

Important este ca in 2012 s-a dublat numarul vizitatorilor cu plata ai muzeului la 35.600 persoane de la 17.825 vizitatori in anul anterior.


Cu toate acestea, asa cum sustin si reprezentantii muzeului, bilete de intrare sunt destul de ieftine, astfel ca un adult plateste 8 lei pentru un bilet, un pensionar 4 lei, iar un elev 2 lei.

Incasari de milioane de lei

In contextul de mai sus, institutia a incasat in 2012 peste 4,5 milioane de lei, dupa ce in anul anterior veniturile Muzeului de Istorie nu depaseau cu mult 2 milioane de lei.

Principalele activitati din care institutia a obtinut venituri proprii sunt prestarile de servicii culturale, cercetarea preventiva arheologica, materialele de popularizare, biletele si ghidajele, precum si din proiecte culturale.

Pentru 2013, instutia estimeaza sume similare legate de vizitatori si incasari, cu mentiunea ca aceste sume nu pot inregistra diferente notabile, pe fondul situatiei generale a muzeului, precum si din cauza lipsei locurilor de parcare in zona Centrului Vechi.

2 milioane de lei, investiti in 2012

Pe parcursul anului trecut, Muzeul National de Istorie a Romaniei a investit circa 2 milioane de lei. Principalele investitii au fost realizate pentru dotari independente pentru expozitii, organizarea depozitelor, dotarea laboratoarelor, restaurare, climatizare si achizitii muzeale de patrimoniu.

Si in acest an institutia vrea sa investeasa in aceleasi directii, precum si in studii si proiecte privind restructurarea cladirii, insa inca asteapta aprobarea bugetului.

Muzeul National de Istorie a aparut in 1970, fiind primul muzeu de arheologie si istorie din tara; dintai - nu intr-o perspectiva cronologica, ci sub aspectul reprezentativitatii.

Institutia ocupa 8.000 mp si reuneste in 60 de sali exponate deosebit de valoroase. In prezent, sunt vizitabile expozitiile permanente Tezaur si Columna lui Traian (subsol); Lapidarium (parter), cat si expozitiile temporare din holul central al cladirii.



Sursa foto: Facebook


Sursa foto: www.mnir.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri