"Ne trezim cu revendicari in statiuni. Este extrem de grav ce se intampla la ora asta in statiunile turistice unde in fata hotelurilor vezi pe cate unul cu 400-500 de metri din anul 1912, a avut el acolo nu stiu ce proprietate. Cred ca acestea sunt numai aranjamente. Daca vom continua sa le dam aceste loturi de pamant, eu va spun ca statiunile nu vor mai fi statiuni peste cinci ani si vom discuta despre cu totul altceva", a declarat Nicolae Bucovala, intr-o conferinta de presa, confrom Mediafax.

El a mentionat ca sunt cazuri in care proprietarii de hoteluri afla ca terenul pe care se afla unitatea respectiva este revendicat si ca nu mai pot face investitii.

"Se trezesc colegi de-ai mei ca au terenul de sub hotel revendicat, terenul de sub restaurant revendicat, in fata hotelului parcarea este revendicata, cat credeti ca mai putem continua sa investim in Romania? Sunt probleme care se stiu foarte bine, se cunosc problemele in Justitie. Degeaba castigi la judecatorie si la tribunal ca ajungi la Inalta Curte pe alte spete si acolo am impresia ca politicul dicteaza foarte bine. Eu cred ca este momentul sa spunem lucrurile pe fata pentru ca ne-am saturat. Am mai ridicat problema in presa si am spus de ce nu li se da la Fondul Proprietatate? De ce neaparat trebuie sa distrugem statiuni pentru ca el a vrut aici?", a mai afirmat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

Bucovala a precizat ca in acest ritm oamenii de afaceri nu vor mai face investitii pentru ca se tem ca terenul pe care investesc ar fi putea fi retrocedat, sustinand ca, din punctul sau de vedere, trebuie gasite alte solutii.

"Trebuie facuta o lumina pentru investitori pentru ca dai 10 milioane de euro pentru un hotel si te trezesti ca in jurul tau vin fel de fel de oameni care spun ca au avut teren aici. Nu se poate, ori noi, ori ei. (…) Statiunile au fost proiectate in anii 60 pe aceste terenuri, nu poti veni cu revendicare pentru o palma de pamant intr-o statiune", a spus acesta.