Andrei Iusut a deschis restaurantul cu specific turcesc Divan in anul 2010, cu un buget de 400.000 euro, iar in 2012 a inaugurant restaurantul grecesc Meze Taverna, printr-o investitie de 270.000 euro. Ambele restaurante sunt situate in Centrul Vechi din Capitala.

El sustine ca in ultima perioada resimte o scadere a bugetelor alocate de romani la iesirile in oras si pune aceasta tendinta pe seama precautiei.

"La restaurante vin mai multi oameni in acest an, insa consuma mai putin. Cert este ca sunt foarte precauti si cantaresc cu mare grija ceea ce comanda. Nu mai este disponibilitatea care era inainte, cand se comanda mult, se cereau deseori si sampanii scumpe. Acum, romanii sunt mult mai rezervati, isi evalueaza foarte atent bugetul, comanda strict si nu mai ramane nimic in farfurii", a explicat Andrei Iusut.

"Clientii nu mai sunt atat de naivi"

Iusut estima initial aproximativ 2.000 de clienti pe luna pentru restaurantul cu specific grecesc Meze, insa dupa primele luni de activitate cifra se situeaza in jurul a 1.800 de persoane.