Expozitia dedicata culturii Cucuteni poate fi vizitata pana pe 17 septembrie

Expozitia „Cultura Cucuteni, valori regasite ale preistoriei europene” de la Muzeul Municipiului Bucuresti se prelungeste pana la data de 17 septembrie, inclusiv, datorita succesului inregistrat pana in prezent.

Peste 20.000 de romani si straini au vizitat, incepand cu data de 19 iulie, Muzeul Municipiului Bucuresti pentru a descoperi o parte din valorile culturale stravechi prin intermediul vaselor, statuetelor si obiectelor de mobilier ale culturii Cucuteni.

Expozitia este organizata de Ministerul Tineretului si Sportului in parteneriat cu Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi, Asociatia Culturala Arkeo, Muzeul Municipiului Bucuresti si Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti si poate fi vizitata gratuit in fiecare zi a saptamanii. In cadrul expunerii, vizitatorii au ocazia sa primeasca gratuit cataloage si pliante, atat in limba romana, cat si in engleza, in care sunt prezentate mecanismele care au permis acestei populatii sa atinga un inalt nivel artistic si spiritual.

Exponatele se remarca datorita rafinamentului artistic al formelor si decorului pictat sau incizat, cat si gratie tehnologiei de prelucrare a pietrei si metalelor (cupru si aur).

„Expozitia „Cultura Cucuteni, valori regasite ale preistoriei europene” reprezinta o realizare deosebita. Sunt bucuros ca, atat elevii, cat si tinerii din Bucuresti nu au ramas indiferenti la aceasta sansa de a descoperi capodoperele unei civilizatii aparte ci, din contra, au venit in numar foarte mare. Datorita acestui fapt, dorim sa prelungim perioada in care expozitia poate fi vizitata, pentru a putea oferi cator mai multe persoane aceasta posibilitate, inclusiv studentilor din tara care vin sa studieze in capitala", a declarat Ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri