Inca un manger privat ôzboaraö de la Tarom: ôA fost o iluzie!ö

Nicolae Demetriade si-a dat demisia din functia de administrator - director executiv al Tarom, dar si din Consiliul de Administratie al companiei aeriene nationale.

El invoca aplicarea prevederilor ordonantei privind managementul privat la Tarom, afirmand ca aceasta a fost "o iluzie". "Aplicarea OUG 109/2011 a fost doar o iluzie", a declarat Demetriade, potrivit Mediafax.

Intrebat daca a demisionat doar din functia de director executiv, sau si din Consiliul de Administratie, Demetriade a raspuns: "Din toate".
CA-ul Tarom a hotarat in iunie sa urgenteze aplicarea masurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade in functia de administrator-director executiv, dupa ce reprezentantii consiliului s-au declarat nemultumiti de activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann.

Demetriade a fost numit in CA al Tarom in luna mai.

Tarom a incheiat primul semestru cu pierderi de 63 milioane lei, in scadere fata de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumatate a anului trecut. Venituri operationale au atins 534 milioane lei, fata de 498 milioane lei la jumatatea anului trecut.

Citeste si:
Schimbari in consiliul de administratie al Postei Romana: se cauta...
Schimbari in consiliul de...

Planul de management, aprobat de Consiliul de Administratie in luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei in acest an, de 18 milioane lei in 2014, urmand ca in 2015 si 2016 compania sa realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane ei.

Compania urmareste, de asemenea, o crestere a numarului de pasageri transportati cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane in acest an la 2,6 milioane in 2016, si o majorare a gradului de incarcare a aeronavelor, de la 68% in acest an la 75% in 2016.

Managerii privati NU rezista la stat. Ce alti sefi au parasit functiile

Citeste si:
TAROM a reluat zborurile c─âtre Republica Moldova
TAROM a reluat zborurile...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Turism »Citește și
ANULARE ZBOR: Cele 3 op╚Ťiuni oferite de Blue Air
Setari Cookie-uri