Epoque Hotel, unitatea de cazare cotata la cinci stele, inaugurata la finalul anului 2010, va incheia anul curent cu un avans de 17,5% al veniturilor, dupa un rezultat de 7,3 milioane de lei in anul anterior, crestere la care si-au adus aportul clientii care se cazeaza in scop de relaxare.

"Pentru noi anul 2013 a fost unul senzational si estimez ca vom reusi sa depasim estimarea de crestere cu 16% a cifrei de afaceri, anuntata la inceputul anului, la 17,5%. (...) Am inregistrat cresteri in perioada week-end-urilor, cand au venit mai multi turisti pentru a-si petrece timpul liber", a declarat Diana Popescu, proprietar si CEO Epoque Hotel.

Turistii, romani si straini, petrec in Bucuresti in medie 2,5 zile si prefera hotelurile de lux, chiar daca o camera de hotel poate sa coste si 500 de euro pe noapte, potrivit datelor proprii. 85% dintre oaspetii hotelului sunt straini.

Diana Popescu declara anterior ca turistii vin de pe toate continentele si se bucura de viata de noapte a orasului.

"Avem turisti de pe toate continentele, din Asia, Orientul Mijlociu, din Israel vin multi, din SUA. Americanii ne includ in circuite, si, bineinteles, vin turisti europeni, din toate tarile de la vest la est. Daca vin doar pentru city break se rezuma doar la Bucuresti, iar zona de Centru Vechi este preferata si foarte apreciata, atat din punct de vedere culinar, cat si al distractiei. Strainilor le place Bucurestiul pentru ca are viata de noapte", a explicat Popescu.

Veniturile hotelului sunt generate in special din cazare (70%), restul fiind completate de zona de MICE (meetings, incentives, conferencing, exhibitions - 20%) si de vanzarile de mancare si bautura (10%).

Hotelul Epoque a investit anul acesta 50.000 euro in rebranduirea restaurantului propriu frantuzesc, introducand un nou concept gastronomic, sub denumirea L`Atelier.

Transformarea a durat trei luni de zile, iar suma a fost investita in schimbarea aspectului si dotari.

Hotel Epoque este un boutique hotel de cinci stele ce se adreseaza calatorilor de business si de leisure. Unitatea are 60 de angajati. Unitarea de cazare a fost inaugurata in urma unei investitii de 8 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri