Muzeul National de Arta al Romaniei va pune la dispozitia vizitatorilor tururi virtuale

Galeriile permanente ale Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR) din Bucuresti vor putea fi vizitate si virtual, cel mai probabil din luna februarie.

Potrivit reprezentantilor institutiei, MNAR pregateste tururi virtuale, insa nu s-a stabilit inca data exacta cand vor fi disponibile. Data estimativa este luna februarie, scrie Mediafax.

"Vor fi tururi virtuale cum exista si in alte muzee din strainatate si din Romania. Practic, fiecare sala din galeriile permanente si din muzeele satelit - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady - vor putea fi vazute virtual si cu detalii pe anumite lucrari. Lucrarile se maresc la mouseover, sunt vizibile si etichetele, deci pot fi identificate", au declarat reprezentanti ai Muzeului National de Arta al Romaniei.

Tururile se vor incarca pe site-ul muzeului si vor putea fi accesate gratuit de orice persoana interesata.

In 1837, domnitorul Alexandru Ghica a transformat in palat de ceremonie casa construita in 1820 de Dinicu Golescu pe Podul Mogosoaiei, pe locul ocupat acum de aripa de sud a cladirii muzeului.

Citeste si:
Reportaj | MNaR, muzeul sutelor de ani de arta
Reportaj | Muzeul National de...

In 1948, prin hotararea Consiliului de Ministri, palatul regal din Calea Victoriei (cu exceptia salilor de receptie) trece in administrarea si folosinta Ministerului Artelor si Informatiilor, in perspectiva deschiderii unui muzeu national de arta. Salile de receptie din corpul central sunt atribuite Consiliului de Ministri (devenit apoi Consiliul de Stat). In 1950 este inaugurata prima galerie a muzeului, cea de arta nationala, iar in anii urmatori au fost inaugurate succesiv galeria de arta universala si cea de arta veche romaneasca.

Muzeul a functionat neintrerupt pana in 1989. In timpul evenimentelor din decembrie, cladirea a fost distrusa in proportie de 80%, peste 1.000 de obiecte de arta fiind si ele degradate sau distruse. In 1990, printr-o hotarire de guvern, intreaga cladire a fostului palat regal este atribuita Muzeului National de Arta al Romaniei.

Muzeul National de Arta are trei galerii de arta si o istorie regala. Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romaneasca Moderna insumeaza opere expuse intr-o maniera atractiva si moderna, orice vizita fiind un mod agreabil si instructiv de a petrece timpul.

Citeste si:
Turnul Eiffel se va redeschide pentru vizitatori pe 16 decembrie
Turnul Eiffel se va...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri