Muzeul Național Cotroceni reia activitatea de vizitare la finalul acestei săptămâni

Muzeul Național Cotroceni își reia activitatea, începând de vineri, 29 mai. Cei interesați vor putea vizita monumentul istoric Palatul Cotroceni și vor descoperi poveștile personalităților istorice care și-au pus amprenta asupra acestui loc încărcat de istorie și arhitectură.

Vizitarea se va face doar pe baza unei programări prealabile cu minimum 48 de ore înainte, în funcție de capacitatea de vizitare, iar programările – prin email sau telefonic – se pot face chiar începând de luni, 25 mai 2020.

Grupuri de maximum 5 persoane

Grupurile de vizitatori vor putea fi alcătuite din cel mult 5 persoane, iar turul ghidat va fi unul standard – turul clasic – și va dura maximum 60 de minute.

GALERIE FOTO MUZEUL COTROCENI

Vizitatorii sunt rugați să respecte reglementările de prevenție dispuse la nivel naţional împotriva răspândirii coronavirusului (COVID-19), precum și regulile de acces stabilite:

Citeste si:
Tabere de vară GRATUITE, organizate de un muzeu bucureștean
Muzeul Național Cotroceni...
  • Vizitarea Muzeului Naţional Cotroceni se face doar în baza unui act de identitate prezentat în original;
  • Vizitatorii au obligația de a purta mască şi mănuşi de protecţie începând de la intrarea în pavilionul de acces, pe toată durata vizitei;
  • Vizitatorilor li se va măsura temperatura la punctul de acces, Muzeul Național Cotroceni interzicând accesul, fără excepție, pentru persoanele care au o temperatură de peste 37,3 grade sau care prezintă simptome de afecţiuni respiratorii;
  • Vizitatorii vor trebui să respecte distanţa socială de 2 m, pe tot parcursul vizitei;
  • Vizitatorii vor folosi soluţiile dezinfectante puse la dispoziţie de muzeu;

Condițiile complete de vizitare sunt disponibile pe site-ul muzeului și vor fi comunicate fiecărui vizitator, în momentul programării.
Programările se fac prin email la adresa: vizitare@muzeulcotroceni.ro sau telefonic la numărul: 021. 317.31.07.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul www.muzeulcotroceni.ro şi pe pagina de Facebook.

Palatul Cotroceni este una dintre cele mai importante clădiri din România, aici luându-se decizii cruciale pentru istoria țării, cum ar fi, de pildă, intrarea României în Primul Război Mondial, discutată în cadrul Cosiliului de Coroană din anul 1916.

Peste 20.000 de exponate

Muzeul Național Cotroceni a fost înființat în decembrie 1991 și ocupă aripa veche a palatului, fosta reședință domnească și regală. Deține peste 20.000 de piese din cele mai diverse domenii: artă plastică, artă decorativă, istorie, carte veche și documente și acte oficiale, numismatică, arheologie.

Citeste si:
BREAKING Guvernul și PNL intră în AUTOIZOLARE
BREAKING Guvernul și PNL...

Administrația prezidențială își desfășoară activitatea în cea mai nouă aripa a Palatului Cotroceni, ridicată în anii ’80, sub conducerea arhitectului Nicolae Vlădescu, în același stil cu restul ansamblului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Nuntă în pandemie: Cum este și cât costă să te căsătorești în acestă vară
Setari Cookie-uri