Dacă îți faci planuri de vacanță pentru 2024, merită să iei în calcul și faptul că o serie de atracții turistice faimoase vor fi închise – sau, pur și simplu, nu mai există. Iată câteva dintre cele mai cunoscute.

Vacanța ta din 2024 ar putea fi dată peste cap de faptul că ți-ai pus în program să vizitezi o atracție turistică celebră care e închisă, poate chiar definitiv. CNN a realizat o listă a celor mai importante obiective pe care nu le vei putea vizita anul viitor.

Catedrala Notre Dame, Paris

După incendiu din 2019, lucrările de refacere a acestui simbol al Parisului continuă. În mod optimist, catedrala Notre Dame s-ar putea redeschide în decembrie 2024. Ministrul francez al Culturii a afirmat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, cel mai probabil pe 8 decembrie anul viitor, acest lucru nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor termina, ci vor continua în 2025.

Splash Mountain – parcurile Disney din Florida și California

Una dintre cele mai faimoase atracții din parcurile de distracții Disney, Splash Mountain s-a închis definitiv în 2023, în mare măsură fiindcă era inspirat de un film rasist. Atât cel de la Disney World din Florida, cât și cel de la Disneyland din California vor fi modernizare și transformate în Tiana’s Bayou Adventure, inspirate dintr-un film mai puțin rasist (cel puțin, după standardele actuale).

noma, Copenhaga

Considerat cel mai bun restaurant din lume, noma se va închide în 2024. "În 2025, restaurantul nostru va fi transformat într-un laborator uriaş - o bucătărie de testare de pionierat dedicată muncii inovatoare în domeniul alimentar şi dezvoltării de noi arome", se prexizează pe site-ul noma. "Servirea clienţilor va fi întotdeauna o parte din ceea ce suntem, dar a fi un restaurant nu ne va mai defini".

Pergamonmuseum, Berlin

Faimosul muzeu berlinez unde poate fi văzută poarta zeiței Iștar din Babylon, altarul din Pergam și multe alte exponate celebre s-a închis pentru renovare în 2023 și se redeschide abia în 2027, însă doar parțial; renovarea ar putea dura chiar și două decenii.

Stânca trompei de elefant, Taiwan

Elephant Trunk Rock, stânca trompei de elefant devenită celebră mai ales pe rețelele sociale, s-a prăbușit în mare chiar în decembrie 2023.

Hotelul Park Hyatt, Tokyo

Unul dintre cele mai celebre hoteluri din lume, devenit o atracție turistică, se închide pentru renovare începând din mai 2024. Barul de pe acoperiș, celebru datorită scenelor din ”Lost în Translation”, se închide chiar din ianuarie. Lucrările ar trebui să se încheie în 2025.

Podgoria lui Leonardo da Vinci, Milano

Podgoria primită de marele artist al Renașterii de la ducele Milanului a fost cumpărată de Bernard Arnault, CEO-ul LVMH și unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acesta nu mai permite accesul publicului în obiectivul turistic, odinioară faimos.

Centrul Pompidou, Paris

Cea mai mare colecție de artă modernă și contemporană din Europa intră în renovare pentru cel puțin 4 ani. Din fericire, Parisul are multe alte muzee pe care să le vizitați.

Star Wars: Galactic Cruiser, Florida

După doar un an și jumătate de funcționare, una dintre cele mai celebre atracții de la Disney World s-a închis definitiv. Galatic Cruiser era practic o croazieră simulată în universul Star Wars, într-un hotel desprins din faimoasa serie. Problema a fost prețul – 1.200 de dolari pe zi de persoană.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri