Mai multe de 700 de familii cu copii isi permit sa mearga cu bonele in vacante in destinatii exotice pentru care platesc peste 10.000 de euro, potrivit turoperatorilor, care spun ca alte peste 1.000 de familii iau bonele in vacante in Europa, care costa intre 3.000 si 5.000 de euro.

"Familiile cu doi sau trei copii si venituri mari sau foarte mari merg din ce in ce mai des cu bona in concediu. Estimez ca mai mult de 700 de familii merg cu bonele in destinatii exotice, unde pretul unui pachet depaseste 10.000 de euro, dar poate trece chiar si de 20.000 de euro", a declarat Sorin Vaduvoiu, directorul general al agentiei Perfect Tour, care a vandut anul trecut peste 100 de astfel de vacante, scrie Mediafax.

Mircea Vladu, directorul Prestige Tours, afirma ca destinatiile exotice preferate de astfel de turisti sunt Caraibe, Maldive, Seychelles, Mauritius, Bali sau Thailanda. Agentia pe care o conduce a vandut in 2013 peste 80 de vacante din aceasta categorie.

"Un pachet mediu, pentru o familie cu unul sau doi copii, plus bona, include in afara de zborul cu avionul un apartament cu trei dormitoare sau doua camere, una in care stau parintii, si alta pentru bona si copii. Am mai avut cazuri in care au mers in vacanta doar mama, copiii si bona. Nu stiu de situatii in care sa fi mers tatal, copii si bona", a mai spus Vladu.

El spune ca pachetele pentru destinatiile exotice sunt in general pentru 8-10 zile de cazare.

"Comportamentul tipic al clientilor se incadreaza in cateva tipare: daca zborul este long curier, membrii familiei calatoresc la business class, iar bona la economic. Spatiile de cazare sunt de obicei mai mari, de genul vile, apartamente, junior suite etc. sau mai rar camere standard comunicante", a precizat Vaduvoiu.

Mircea Vladu spune ca moda plecarilor in concedii cu bonele a aparut dupa 2010, dar a luat amploare in ultimii ani. Jumatate dintre bonele celor care merg in destinatii exotice sunt asiatice, in general din Filipine sau Thailanda.
"Copiii acestor familii sunt fie foarte mici, fie cu varste de pana in zece ani. Parintii care merg in aceste concedii nu-si bat capul cu copiii si stau cu ei cand au chef. In rest, se ocupa bona", a adaugat Vladu.

In afara acestei categorii, mai sunt familii de romani care pleaca cu bonele in concedii in Europa, pentru care platesc intre 3.000 si 5.000 de euro.

"Cred ca sunt peste 1.000 de familii care merg cu copiii si bonele in Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria. Sunt si ceva dificultati in obtinerea vizelor pentru mai multe destinatii atunci cand bona este de alta nationalitate, de exemplu Filipine sau Republica Moldova", a mai spus Sorin Vaduvoiu.

Situatia este cu totul alta in cazul familiilor care isi fac vacantele in tara. Maximul de lux pe care si-l permit familiile cu copii care merg la Saturn sau Eforie este ca in loc de bona sa ia in vacanta bunica.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri