Bucurestiul, laudat in Daily Star: bautura ieftina, fete sexy si mancare superioara, in "Parisul Estului"

"Bautura ieftina, fetele sexy si biletele de avion care costa mai putin decat cumparaturile tale saptamanale pot face din Bucuresti urmatorul paradis al petrecerilor cu «puicute»." Asa lauda tabloidul britanic Daily Star a 27-a capitala din Uniunea Europeana.

Autorul articolului recunoaste din capul locului ca a cautat "Bucuresti" pe Google inainte sa ajunga in "Parisul Estului", asa cum ne numeste el capitala. "Este Bucuresti, in cele din urma, nu Budapesta. Aceasta este in Ungaria. Este usor, dar stanjenitor sa faci o astfel de greseala", a scris Jack Wilson.

Pentru jurnalistul Daily Star, Casa Poporului sau Palatului Parlamentului este o atractie mare si la propriu, si la figurat. Wilson explica in articol ca "gigantul" Palat al Parlamentului este a doua mare cladire din lume, cu 12 etaje, 1.100 de camere si rezistenta la cutremur.

Apoi, el lauda personalul hotelului la care s-a cazat pentru ca „vorbeste excelent limba engleza, asa cum se intampla aproape in toata tara”.

"De cand am ajung in Bucuresti, am crezut ca sunt intr-o masina a timpului", sustine jurnalistul britanic, care compara Grand Hotel Continental cu Castelul Peles. "Ma rog, nu este la fel de gratios cum este Castelul din Sinaia, dar tot te simti ca un rege".

Citeste si:
European Search Awards vine in Romania. Inscrieri pana pe 28 februarie
European Search Awards vine...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Inutil sa spun ca mancarea este superioara.

Totodata, Wilson a laudat mancarea romaneasca. "Cina a fost excelenta, de aceasta data la restaurantul Hanu’ Berarilor (Casa Elena Lupescu)", sustine jurnalistul. "Inutil sa spun ca mancarea este superioara", a completat britanicul, care da exemplu si restaurantul Joseph Hadad, pe care il considera "raspunsul Romaniei pentru Jamie Oliver".

El noteaza ca restaurantele permit fumatul, ceea ce considera ca este "un pic iritant" dupa aproape sapte ani de campanii antifumat in Marea Britanie.

Totusi, jurnalistul spune ca, asa cum se intampla in toate orasele in curs de dezvoltare, Bucuresti este o destinatie de weekend. Desi are ciudateniile sale, "este variat si plin de viata, iar turistii pot obtine mult pe putin".

Citeste si:
Parlamentul suspendă vizitarea Casei Poporului și stagiile...
Coronavirus: Parlamentul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri