"Este corect sa spunem ca este putin probabil ca Bucurestiul sa castige vreun premiul pentru frumusete sau stil, dar, cu toate acestea, capitala Romaniei surprinde multi turisti cu energia si vibratia cosmopolita", scrie jurnalistul Norm Longley, la inceputul unui articol despre locurile pe care le poti vizita in Bucuresti, publicat pe site-ul ziarului The Guardian, relateaza Mediafax.

In articolul respectiv, Norm Longley mentioneaza ca, in perioada interbelica, Bucurestiul era numit "Parisul din est" si aceasta titulatura a fost una corecta pana la un punct. Cu toate acestea, in prezent, din punct de vedere urbanistic, se impune o arhitectura socialista, un rezultat al proiectului de reamenajare propus de fostul dictator Nicolae Ceausescu, in anii '80, "cei mai sumbri ani de comunism in Romania".

Cu toate acestea, lucrurile stau mult mai bine, in prezent, scrie jurnalistul, in The Guardian, precizand ca, in amestecul de beton se ascund si unele cladiri in stilul "art nouveau", biserici vechi si manastiri, parcuri luxuriante, lacuri si bulevarde elegante. De asemenea, este amintit Centrul Vechi al Capitalei, unde au loc cele mai multe petreceri si, in fiecare seara, exista cate un bar deschis, unde turistii se pot distra.

Citeste si:

"Cu caldura cumplita a verii ca o amintire incetosata, toamna tarzie este momentul perfect sa explorezi bucuriile neasteptate ale acestui oras fascinant" - este indemnul jurnalistului. Printre recomandarile pe care le propune Norm Longley, in articolul din The Guardian, se numara Centrul Vechi, care "a fost neatins de bombele din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si de buldozerele lui Ceausescu si este cel mai charismatic cartier al Bucurestiului", unde se gasesc multe cladiri spectaculoase, cum ar fi Libraria Carturesti Carusel, de pe strada Lipscani. Tototdata, este mentionata Biserica Stavropoleos, ca un punct de atractie pentru turisti.

Palatul Parlamentului reprezinta un alt punct de atractie pentru cei care ajung pentru prima data in capitala Romaniei, chiar daca parerile despre aceasta cladire sunt impartite, unii considerand-o o constructie "urata". De asemenea, pentru a afla mai multe despre istoria Romaniei, turistii ar trebui sa viziteze Piata Revolutiei, unde cladirile poarta urmele caderii regimului comunism. Aceasta zona a fost punctul principal al luptelor din timpul Revolutiei din decembrie 1989.

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" este o alta recomandare pe care jurnalistul o face turistilor. Acesta precizeaza ca Muzeul Satului prezinta elemente arhitecturale din toata Romania. De asemenea, cei care vor sa se relaxeze pot face o plimbare prin Parcul Cismigiu, cel mai vechi din Bucuresti, sau pot vizita Palatul Mogosoaia. Totodata, jurnalistul le ofera turistilor si cateva idei de restaurante, baruri, cafenele si hoteluri din Bucuresti, de care pot tine cont pentru o eventuala vizita in Romania.

Sursa foto: Cosmin Dragomir