"Si Ion Iliescu a eliberat Piata Universitatii, tot prin violenta, in 1990. PSD-ul de azi foloseste Jandarmeria ca bata impotriva celor care contesta o putere care incearca sa acapareze statul pentru ca o gasca de corupti, condusa de Liviu Dragnea, sa scape de justitie. PSD batjocoreste Constitutia Romaniei in care dreptul la libera intrunire este sacru. Decizia Gabrielei Firea, unealta lui Liviu Dragnea, de a instala un targ in Piata Victoriei, loc consacrat pentru proteste, in care nu au fost organizate niciodata targuri, reprezinta practic o interzicere a protestelor", afirma reprezentantii USR pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.

USR afirma ca nu este intamplator ca "primarita PSD a organizat targuri in toate pietele din Bucuresti". "Este un act premeditat de interzicere a protestelor, tocmai in luna in care legile anti-justitie se adopta in Parlament", sustine sursa citata. O parte dintre protestatarii aflati in Piata Victoriei au intrat in conflict sambata cu angajatii Primariei Capitalei care amenajeaza targul de sarbatori, au impins gardurile de protectie si au incercat sa intre pe partea carosabila.

Primaria Capitalei va organiza, in Piata Victoriei, in perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor "Targ de sarbatori - Festival de colinde si obiceiuri de iarna", urmand ca pe 31 decembrie, in acelasi loc, sa se desfasoare concertul de Revelion.