ALERTA. Un avion etiopian, DETURNAT catre Geneva

Politia elvetiana a confirmat, luni, ca un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba - Roma, a fost obligat sa aterizeze pe aeroportul din Geneva dupa ce a fost deturnat, adaugand ca unul dintre autorii deturnarii a fost arestat, relateaza BBC News Online.

Politia din Geneva a confirmat ca avionul a aterizat neplanificat in orasul elvetian la ora 06.00 (07.00 ora Romaniei). Nimeni nu a fost ranit, iar situatia este "sub control". Aeroportul din Geneva a fost inchis.

Avionul, un Boeing 767, a fost "obligat sa se indrepte" catre Geneva.

Zborul 702, care plecase din Addis Abeba la ora locala 00.30 (23.30 ora Romaniei), urma sa ajunga in capitala italiana, Roma, la ora locala 04.40 (05.40 ora Romaniei).

Un pasager care urma sa se imbarce catre Bruxelles nu a putut intra in aeroport luni dimineata, relateaza site-ul elvetian 20min.ch. "Pista era stropita cu spuma", a explicat el, fara alte precizari. O alta pasagera, care se imbarca spre Roma la bordul unui avion easyJet, a aflat despre deturnarea unui avion de la un stewart al companiei low-cost.

Citeste si:
Rudele pasagerilor chinezi ai avionului disparut, intre angoasa si...
Rudele pasagerilor chinezi ai...

Dupa ce s-a rotit deasupra Genevei, avionul a aterizat fara probleme, iar in prezent este imobilizat pe pista.

Un purtator de cuvant al aeroportului a confirmat luni pentru agentia ATS ca un avion a fost deturnat in timpul zborului si obligat sa aterizeze pe aeroportul din Geneva, fara a oferi alte precizari. Compania Ethiopian Airlines a anuntat, la randul sau, ca una dintre aeronavele sale a fost "constransa sa se indrepte" catre Geneva. Toti pasagerii si membrii echipajului sunt nevatamati, a precizat compania etiopiana.

Acestora li se acorda asistenta medicala si psihologica pe aeroportul Cointrin din Geneva, care a fost inchis pana la noi ordine.

Unii dintre pasageri sunt perchezitionati si audiati, a precizat purtatorul de cuvant. Autoritatile aeroportuare fac tot posibilul pentru a le gasi o cursa catre Roma, destinatia lor initiala. Pentru moment nu se stie care sunt revendicarile exacte ale celui sau celor care au deturnat avionul. Potrivit primelor informatii insa, acestia ar fi cerut azil politic in Elvetia.

Citeste si:
Un avion a fost deturnat in Egipt si a aterizat in Cipru [Update 3]
Un avion cu 80 de pasageri la...

Sursa foto: Avion deturnat, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri