MAE: Nu exista confirmari privind prezenta unor romani la bordul avionului deturnat catre Elvetia

Ministerul roman de Externe a precizat ca nu exista confirmari oficiale privind prezenta unor cetateni romani la bordul avionului deturnat luni catre Geneva.

"Pana la momentul actual, nu exista confirmari oficiale din partea companiei aeriene ce opera zborul, a autoritatilor aeroportuare si a Ambasadei Etiopiei acreditate in Romania, cu sediul la Geneva, privind prezenta vreunui cetatean roman la bordul cursei deturnate. De asemenea, Ambasada Romaniei la Berna nu a primit in cursul zilei nicio solicitare de asistenta consulara legata de acest incident", se arata in raspunsul MAE, remis agentiei Mediafax.
Potrivit informatiilor obtinute prin intermediul misiunilor diplomatice ale Romaniei din Elvetia (Berna si Geneva) si Etiopia (Addis Abeba), toti pasagerii aeronavei deturnate catre aeroportul din Geneva au parasit intre timp Elvetia, pe cale aeriana sau terestra, indreptandu-se catre destinatia initiala, respectiv Roma, mai precizeaza sursa citata.
MAE informeaza ca niciuna dintre persoanele aflate la bordul avionului nu a suferit vatamari, iar pe parcursul sederii in aeroportul din Geneva li s-a acordat intreaga asistenta necesara din partea autoritatilor locale.
Pasageri romani, italieni si americani se aflau in avionul companiei Ethiopian Airlines deturnat luni spre orasul elvetian Geneva, a anuntat, luni, ministrul etiopian al Informatiilor, citat de AFP.
Potrivit ministrului etiopian al Informatiilor, Redwan Hussein, la bordul avionului se aflau 139 de cetateni italieni, 11 americani, 10 etiopieni, dar si un numar neprecizat de cetateni romani, nigerieni, francezi, irlandezi si germani.
Autorul deturnarii avionului companiei Ethiopian Airlines care zbura de la Addis Abeba la Roma a fost copilotul, acesta cerand azil politic in Elvetia.
Avionul a aterizat in siguranta pe aeroportul din Geneva, iar copilotul a fost arestat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri