Anul trecut peste 40.000 de cetateni au inchiriat gratuit biciclete, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 1, scrie Mediafax.

Vor fi disponibile in total 700 de biciclete, adaugandu-se doua sute de biciclete fata de anul trecut. Acestea sunt grupate pe trei categorii, pentru adulti, adolescenti si copii.
Pe baza unui buletin de identitate, un adult va putea primi maxim trei biciclete, pentru o perioada maxima de inchiriere de doua ore. Acestea trebuie aduse inapoi in stare buna de functionare.
"Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? - eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa", sustine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat in comunicat.
Proiectul "La Pedale" se va desfasura intre 1 aprilie si 15 noiembrie, programul centrelor de inchiriere fiind de luni pana vineri, intre orele 10.00 -18.00, iar sambata si duminica, intre orele 10.00 - 19.00.