Datele au fost prezentate in sedinta de guvern, Ponta aratand ca in cele 6.000 de pensiuni omologate au fost inregistrati 70.000 de turisti, iar pe litoral au fost "in mod oficial" 30.000 de turisti, premierul opinand insa ca, probabil, au fost mai multi.

"Ministrul Jianu mi-a transmis in ultimul moment ca perioada de 1 Mai, minivacanta, a fost un mare succes pentru toti cei care au facilitati de turism. Si la mare, si in Brasov - grad de ocupare 90-95%. Sa vedem si cu incasarile la buget cum stam, ca, daca a fost 95%, sa n-avem incasari de 15% la buget", a spus Ponta. El a adaugat ca si consumul in ansamblu a crescut, insa, asemenea cresterii turismului, trebuie sa se reflecte si in incasarile bugetare.

Pentru acest an, Guvernul a decis ca ziua de 2 mai sa fie declarata libera, astfel incat Sarbatoarea de 1 Mai sa fie legata de zilele de week-end. Decizia a fost luata la solicitarea Asociatiei de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania, care au cerut o astfel de masura pentru sprijinirea turismului, potrivit Mediafax.

La momentul deciziei, Ponta a precizat ca spera ca "predictiile extrem de optimiste" ale industriei de turism sa se adevereasca si sa rezulte venituri mari.