Un fost sef la Baneasa si Otopeni, cercetat in trecut de DNA, numit din nou director la aeroporturi

Sorinel Ciobanu, fost sef al aeroporturilor Baneasa si Otopeni, cercetat in trecut de DNA pentru abuz in serviciu, a fost numit director general interimar al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza aerogarile Capitalei.

Decizia a fost luata vineri, in prima sedinta a noului Consiliu de Administratie al Aeroporturi Bucuresti. Noii administratori au mai decis numirea in functia de presedinte CA al lui Dan Andrei, fost director in cadrul Ministerului Transporturilor pe segmentul aviatiei, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Ministerul Transporturilor a demis joi administratorii Aeroporturi Bucuresti si a numit un CA interimar, a anuntat Fondul Proprietatea, actionar minoritar al companiei care administreaza aeroporturile Capitalei, sustinand ca "exista dovezi" ca AGA a avut loc fara respectarea prevederilor legale.

Din noul Consiliu de Administratie fac parte, reprezentand Ministerul Transporturilor, Dan Andrei, Iulius Plaveti (fost presedinte ANRE), Gabriel Dumitrascu (directorul Directiei de Privatizari din Departamentul pentru Energie), Dragos Brezeanu, Gheorghe Catalin Radu (director al Departamentului de Aviatie Civila si Spatiu Aerian din Ministerul Transporturilor) si Adrian Toma, unul dintre sefii de sindicat de la Aeroporturi Bucuresti.

Un loc in CA, alocat Fondului Proprietatea, a ramas vacant pentru ca reprezentantii actionarului minoritar nu au participat la AGA, au declarat surse apropiate situatiei. Administratorii inlocuiti sunt Radu Merica (presedintele CA), Liviu Radu (director general), Marius Bodea, Bogdan Gaurean si Adrian Cighi.

Citeste si:
Lista statelor din zona verde a fost actualizată
Lista statelor din zona verde...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Sorinel Ciobanu are o experienta de 20 de ani in aviatie, intre care zece ani la Aeroportul International Otopeni. In perioada 2001-2005, Ciobanu a ocupat functia de director general la Aeroportul International Baneasa, iar ulterior a fost director al Aeroportului International Otopeni.

In 2008, Ciobanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte cinci persoane, fiind acuzat ca, in perioada in care era director la aeroportul din Baneasa, a aprobat un schimb de terenuri intre Societatea Nationala Aeroportul International Bucuresti - Baneasa (SN AIBB) si o persoana fizica prin care a adus societatii un prejudiciu de peste patru milioane de euro. In 2010, Ciobanu el a fost numit director general al Aeroportului International Brasov-Ghimbav, a carui constructie nu incepuse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri